45 Алпар Лошонц, Андреа Иванишевић и Славица Митровић, "Структурална криза – форме и узроци"


11.12.2013. - 12:53 
Едиција: „ТЕХНИЧКЕ НАУКЕ - МОНОГРАФИЈЕ”

Назив монографије: „Структурална криза: Форме и узроци”

Аутори: Алпар Лошонц, Андреа Иванишевић, Славица Митровић

Рецензенти:  др Бранко Бјелић, Економски факултет у Суботици
             др Бобан Меловић, Економски факултет у Подгорици
             др Радош Радивојевић, Факултет техничких наука у Новом Саду
                    
Дизајн корица, прелом и припрема за штампу: Емеше Туру

Издавач: Факултет техничких наука у Новом Саду

Главни и одговорни уредник:
проф. др Илија Ћосић, декан Факултета техничких наука у Новом Саду

Штампа: ФТН – Графики центар ГРИД, Трг Доситеја Обрадовића 6, Нови Сад
Штампање одобрио: Савет за издавачко–уређивачку делатност ФТН-а у Новом Саду
Председник Савета: проф. др Радомир Фолић


CIP-Каталогизација у публикацији
Библиотека Матице српске, Нови Сад
338.124.4

ЛОШОНЦ, Алпар
     Структурална криза : форме и узроци / Алпар Лошонц, Андреа
Иванишевић, Славица Митровић. – Нови Сад : Факултет техничких наука,
2012 (Нови Сад : ФТН, Графички центар ГРИД). – 232 стр. : илустр. ; 24 цм.
– (Едиција “Техничке науке - монографије” ; бр. 45)
Тираж 100.

ISBN 978-86-7892-375-3

а) Економска криза   


(из рецензије др Бранка Бјелића)
Научно стручна материја у монографији  „Структурална криза: форме и узроци“ аутора Алпара Лошонца , Андрее Иванишевић и Славице Митровић је логичан наставак претходних књига и посебно радова ових аутора. Стил писања књиге је дијалектички, и са непосредним обраћањем читаоцу и сталним покушајем да се читалац уведе у размишљање о појединачним проблемима. Аутори  су нашли праву равнотежу између комплексних вербалних аргументација и визуелне демонстрације. Тема која изазива мноштво различитих и често противречних тумачења представљена је на јасан и концизан начин, без сувишних детаља. На такав начин је сложена и изузетно комплексна материја приказана на прихватљив начин  у ограниченом обиму монографије, а без губитка у квалитету. Анализе су бритке, јасне, са формираним и поентираним тезама, те се може рећи да је реч о озбиљном остварењу које припада академском контексту.
(из рецензије др Радоша Радивојевића)
Ова књига је логичан наставак претходне књиге и посебно радова аутора Алпара Лошонца, Андрее Иванишевић и Славице Митровић. Књига анализира проблематику кризе из различитих перспектива. . Рукопис износи 200 страна текста, са великим бројем графикона који визуелно поткрепљују аргументацију. Аутори су изложену материју представили на исцрпан начин, а поглавља представљају добро изабране и заокружене целине, што књигу чини систематичном и јасном. Књига је писана коректним језиком уз настојање да се што прецизније и једноставније објасни назначена тематика.
(из рецензије др Бобана Меловића)
Аутори рукописа „Структурална криза: форме и узроци“ анализирају економску и финансијску кризу која је избила пре четири године. Рукопис се састоји из три дела. Први део се састоји од 8, други од 8, трећи од 4 поглавља. Тема рукописа је изузетно битна, велики број научника у друштвеним наукама се систематично бави са кризом. Сматрам да књига може да буде прихваћена и од стране ширег круга читалаца који су заинтересовани за разумевање кризе. Аутори су дали опис и објашњење појаве која је изузетно сложена. Они су представили материју на исцрпан начин, а поглавља представљају добро изабране и заокружене целиме. Рукопис је систематичан и јасан, стил одговара академским критеријумима.
(о ауторима)
Алпар Лошонц је редовни профессор Универзитета у Новом Саду. Запослен на Факултету техничких наука у Новом Саду. Аутор је преко 80 научних И научноистраживачких радова, 6 монографија. Предавао је на Филозофском факултету у Новом Саду, од 1990 предаје као гостујући профессор на Филозофском факултету у Сегедину. У деведесетим годинама је иницирао настанак Специјалистичких академских студија, и био је водитељ курсева Пословна етика. Истовремено је редовно предавао И у другим академским мрежама широм Србије.
Андреа Иванишевић је доцент Универзитета у Новом Саду, дипломирани економиста. Запослена на Факултету техничких наука у Новом Саду.  Аутор је преко 20 научноистаживачких иностраних И домаћих  радова, 1 монографије и учесник на неколико домаћих и међународних пројеката.
Славица Митровић је доцент Универзитета у Новом Саду, дипломирани инжењер менаџмента. Запослена на Факултету техничких наука у Новом Саду.  Аутор је преко 20 научноистаживачких иностраних и домаћих  радова, 1 монографије и учесник на неколико домаћих И међународних пројеката.



 

  • Није могуће приказати слику.