Партнерство ФТН-а са Majkrosoftom у оквиру програма "IT Academy"


19.11.2013. - 10:54
Велику предност приликом запошљавања студентима ће пружити нови програм сарадње ФТН-а са Majkrosoftom под називом "IT Academy". Курсеви, који су конципирани као припрема за полагање и добијање званичних Majkrosoftovih сертификата, убудуће ће се изводити за све студенте Факултета независно од тога на којем нивоу студија се налазе.

ФТН као образовна институција већ дужи низ година учествује у "DreamSpark" програму компаније Majkrosoft који пружа могућност студентима да добију велики број њихових софтверских алата и инсталирају их на свој персонални рачунар.

Партнерским односом у оквиру програма "IT Academy", сарадња Факултета са Majkrosoftom подиже се на виши ниво и омогућује студентима приступ најновијим софтверским технологијама, литератури и осталим едукативним интерактивним материјалима, као и припреми за сертифкацију.

Овакав начин усавршавања је користан за све полазнике, студенте без искуства, као и за програмере и дизајнере са професионалним искуством. Програм им омогућава овладавање новим софтверским вештинама, док ширу перцепцију о пословању онлајн и примени знања стечених на "IT Akademiji" могу да добију на специјалистичким струковним студијама из e-poslovanja на Депртману за Индустријско инжењерство и менаџмент.

На студијама пројектног менаџмента (специјалистичким или мастер) студенти похађају наставу из предмета где их асистент Милош Јовановић учи практичној примени софтверских алата у управљању пројектима, попут MS project 2010. У изјави за радио 021, Милош истиче као посебну могућност и добијање званичног сертификата припреме за полагање испита по Majkrosoft методологији. Он додаје да је циљ "IT Akademije" да обезбеди  лакше запошљавање студенатима који ће имати прилику да прођу званичне курсеве кроз наставу или кроз додатне обуке, али и да допринесе усавршавању и додатној обуци полазницима кроз специјалистичке студије.