проф. др Зоран Максимовић


Недостаје слика

др Зоран Максимовић

Редовни професор


Телефон
E-mail
Академско звањеРедовни професор
Тренутно нема података о биографији запосленог!
НазивУ Установи
.

Диплома

Уметност

Факултет драмских уметности

2001

Архитектура звука - звук архитектуре

Магистратура

Сценски дизајн

Универзитет уметности у Београду

2007

Синхреза

Докторат

Сценски дизајн

Универзитет уметности у Београду

2010

Критеријум продукцијеОпис
(УД12) премијерно или прво јавно извођење, односно, приказивање драмског и аудиовизуелног уметничког дела у земљи и иностранствуДугометражни играни филм „Диши дубоко“, у режији Драгана Маринковића, снимање и дизајн звука, 2004.
(УД12) премијерно или прво јавно извођење, односно, приказивање драмског и аудиовизуелног уметничког дела у земљи и иностранствуДугометражни документарни филм “Made in Serbia”, у режији Младена Ђорђевића, дизајн звука, 2005.
(УД12) премијерно или прво јавно извођење, односно, приказивање драмског и аудиовизуелног уметничког дела у земљи и иностранствуДугометражни играни филм „Here and There“ у режији Дарка Лунгулова, снимање и дизајн звука, 2009.
(УД12) премијерно или прво јавно извођење, односно, приказивање драмског и аудиовизуелног уметничког дела у земљи и иностранствуКомпоновање музике и видео продукција у позоришној представи „Посета старе даме“ у режији Стефана Саблића, 2006.
(УД12) премијерно или прво јавно извођење, односно, приказивање драмског и аудиовизуелног уметничког дела у земљи и иностранствуКомпоновање музике у позоришној представи „У посети господину Грину“, у режији Стефана Саблића, 2002.
(УД12) премијерно или прво јавно извођење, односно, приказивање драмског и аудиовизуелног уметничког дела у земљи и иностранствуСнимање постсинхроног звука за дугометражни играни филм „3 Days to kill” у режији McG, 2014.
(УД12) премијерно или прво јавно извођење, односно, приказивање драмског и аудиовизуелног уметничког дела у земљи и иностранствуКомпоновање музике у позоришној представи „Плава Јеврејка“ у режији Стефана Саблића, 2006.
(УД12) премијерно или прво јавно извођење, односно, приказивање драмског и аудиовизуелног уметничког дела у земљи и иностранствуДугометражни играни филм „Гледај ме“ у режији Марије Перовић, снимање и дизајн звука, 2008.
(УД12) премијерно или прво јавно извођење, односно, приказивање драмског и аудиовизуелног уметничког дела у земљи и иностранствуДизајн и микс звука за дугометражни документарни филм „Лауш” у режији Бранке Бешевић Гајић, 2014.
(УД12) премијерно или прво јавно извођење, односно, приказивање драмског и аудиовизуелног уметничког дела у земљи и иностранствуТВ серија „Шесто чуло“ у режији Небојше Радосављевића и Дејана Зечевића, снимање и дизајн звука, 2009.
(УД12) премијерно или прво јавно извођење, односно, приказивање драмског и аудиовизуелног уметничког дела у земљи и иностранствуДугометражни играни филм “Silent Wars”, у режији Rodolfo Bissatti, снимање звука, 2011.
(УД12) премијерно или прво јавно извођење, односно, приказивање драмског и аудиовизуелног уметничког дела у земљи и иностранствуСнимање звука за дугометражни играни филм „Добра жена” у режији Мирјане Карановић, 2016.
(УД12) премијерно или прво јавно извођење, односно, приказивање драмског и аудиовизуелног уметничког дела у земљи и иностранствуДугометражни играни филм „Метастазе“ у режији Бранка Шмита (Branko Schmidt), дизајн звука, 2009.
(УД12) премијерно или прво јавно извођење, односно, приказивање драмског и аудиовизуелног уметничког дела у земљи и иностранствуДугометражни играни филм Videoslaves у режији Ерика Ребмана (Eric Rebmann), дизајн звука, 2007.
(УД12) премијерно или прво јавно извођење, односно, приказивање драмског и аудиовизуелног уметничког дела у земљи и иностранствуДугометражни играни филм „Имам нешто важно да ти кажем“ у режији Жељка Шошића, дизајн звука, 2005.
(УД12) премијерно или прво јавно извођење, односно, приказивање драмског и аудиовизуелног уметничког дела у земљи и иностранствуДугометражни играни филм „Опет пакујемо мајмуне“, у режији Марије Перовић, дизајн звука, 2004.
(УД12) премијерно или прво јавно извођење, односно, приказивање драмског и аудиовизуелног уметничког дела у земљи и иностранствуСупервизија, дизајн и микс звука за дугометражни играни филм „Поред мене” у режији Стевана Филиповића, 2015.
(УД12) премијерно или прво јавно извођење, односно, приказивање драмског и аудиовизуелног уметничког дела у земљи и иностранствуДугометражни играни филм „Људождер Вегетаријанац“, у режији Бранка Шмита, дизајн звука, 2012.
(УД12) премијерно или прво јавно извођење, односно, приказивање драмског и аудиовизуелног уметничког дела у земљи и иностранствуСнимање постсинхроног звука за мини TV серију „The Last Panthers"; у режији Џека Торна, 2015.
(УД21) награде и признања за уметнички допринос у драмском и аудиовизуелном уметничком делу на смотрама и фестивалима у земљи и иностранствуНаграда за дизајн звука у филму „Процеп“ у режији Дејана Зечевића, Филмски фестивал у Сопоту, 2016.
ЗвањеУжа научна областВисокошколска установаДатум избора
Редовни професорСнимање и дизајн звукаУниверзитет уметности у Београду25.04.2019.
Ванредни професорСнимање и дизајн звукаУниверзитет уметности у Београду27.03.2014.
ДоцентДизајн звукаФакултет драмских уметности23.04.2009.