Министар Поповић у посети ФТН-у


11.07.2017. - 08:16 

Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за иновације и технологију Ненад Поповић посетио је поводом Дана науке, 10.07.2017. године, Универзитет у Новом Саду где се упознао за пројектом изградње Научно-технолошког парка у оквиру Факултета техничких наука.

Поповић је истакао да је изградња Научно-технолошког парка у Новом Саду важна за град Нови Сад, Војводину и читаву Србију, као механизма који ће отворити нове перспективе за даљи развој науке и примену научно-истраживачких решења у привреди.

Парк ће, поред високотехнолошких компанија које послују у Србији, користити и професори и студенти факултета који ће на једном месту имати најсавременију опрему и све услове за покретање својих иновативних стартапова, нагласио је он.

Састанку Поповића на Факултету техничких наука у Новом Саду присуствовали су и покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност Зоран Милошевић, покрајински секретар за финансије Смиљка Јовановић, као и помоћник градоначелника Новог Сада Дејан Мандић, ректор Универзитета у Новом Саду проф. др Друшан Николић и Управа Факултета техничих наука.
 

  • Није могуће приказати слику.