Бесплатна посета "Музеју присаједињења 1918" за студенте ФТН-а


09.01.2019. - 09:59 

У периоду од 1. фебруара до 1. маја 2019. године Музеј Војводине студентима Факултета техничких наука омогућава бесплатну посету изложби Од сна до јаве, отвореној у склопу Музеја присаједињења 1918.

Интерактивна, модерна стална поставка која се налази се у Музеју Војводине, Дунавска 35 (улаз са бочне стране), отворена је 26. новембра 2018. године, поводом обележавања стогодишњице прикључења Војводине Краљевини Србији.

После више од два века упорне борбе, 25. новембра 1918. године, Срби у војвођанским областима су успели да стекну слободу на Великој народној скупштини одржаној у Новом Саду, у хотелу Гранд. Вековни сан Срба у војвођанским областима постао је јава када је 757 посланика једнодушно изгласало присаједињење Бачке, Баната, Барање Краљевини Србији, а потом и широј југословенској заједници.

Изложба Од сна до јаве приказује низ музеалија који сведоче о овом значајном историјском догађају и личностима које су га својим радом обележиле.

Студенти Факултета техничких наука ову изложбу могу посетити уз важећи индекс. Радно време Музеја присаједињења 1918 је: од уторка до недеље, од 10 до 18 сати.

Више о изложби можете прочитати на интернет страници Музеја.
 

  • Није могуће приказати слику.
  • Није могуће приказати слику.