Споразум о реализацији стручне праксе за студенте Инжењерства заштите животне средине


17.11.2022. - 11:49 

Данас, 17.11.2022. године, Факултет техничких наука свечано је потписао Споразума о реализацији стручне праксе за студенте Инжењерства заштите животне средине са Покрајинским секретаријатом за урбанизам и заштиту животне средине.  Испред Секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине Споразум је потписао Немања Ерцег, покрајински секретар а испред Факултета техничких наука проф. др Срђан Колаковић, декан.

Декан је том приликом истакао задовољство што се ова сарадња озваничила и да је у току неколико европских пројеката који се баве заштитом животне средине. Покрајински секретар је истакао да се на овај начин шири круг људи који ће касније у друштвеној заједници бити амбасадори заштите животне средине и креирати њену политику. Док је проф. др Дејан Убавин, директор Департамана за инжењерство заштите животне средине и заштите на раду, посебно истакао да се захваљујући оваквим сарадњама формирају студенти који апсолутно одговарају тренутним потребама и који ће бити спремни за нове изазове који нам следе.

Након потписивања Споразума, покрајински секретар је све заинтересоване студенте упознао са активностима и плановима Секретаријата, као и са перспективама за рад и развој каријере у области заштите животне средине.