Предмет: Докторска дисертација - Истраживање и публиковање резултата 3 (17 - ADIPR3)


Основне информације

КатегоријаНаучно-стручни
Научна областАрхитектонско-урбанистичко планирање, пројектовање и теорија
МултидисциплинарнаНе
ЕСПБ30
Матичне организационе јединице предмета

Тренутно нема података о матичним организационим јединицама предмета!
Програм предмета

Програм се примењује од 28.11.2018..

Наставак студијског истраживачког рада на дисертацији. Примена основних, теоријско методолошких, научно-стручних и стручно-апликативних знања и метода на решавању конкретних проблема у оквиру изабраног подручја. У оквиру овог дела докторске дисертације студент разрађује дефинисану структуру дисертације и спроводи истраживања која је дефинисао у теоријским основама. Целовите сегменте истраживања студент припрема за публиковање.
Оспособљавање студената да самостално примењују претходно стечена знања из различитих области у циљу разраде сопственог истраживања и провере формулисаних хипотеза. Студент самостално анализира и обрађује податке, класификује их и типолошки разврстава, у циљу свеобухватног представљања дефинисаног истраживања. У овој фази, студент може самостално да дефинише тему и структуру научног рада, из области свог истраживања, и припреми га за публиковање.
Формира се појединачно у складу са потребама израде будуће докторске дисертације, њеном сложености и структуром. Студент структуира спроведена истраживања и разрађује дисертацију. Студент припрема целовите сегменте истраживања за публиковање.
Студент у сарадњи са ментором ради на изради докторске дисертације, унапређењу њеног садржаја, структуре, методологије и литературе. У оквиру студијског истраживачког рада студент обавља консултације са ментором, а по потреби и са другим наставницима који се баве проблематиком из области теме самог рада. За потребе публиковања резултата истраживања, студент консултује ментора при дефинисању теме, структуре и садржаја научног рада.
АуториНазивГодинаИздавачЈезик
група ауторачасописи са листе Кобсонsve Енглески
група ауторачасописи, монографије и докторске дисертације из дате проблематикеsve Српски/енглески језик
Предметна активностПредиспитнаОбавезнаБрој поена
Предметни пројекатдада50.00
Усмени део испитанеда50.00
Тренутно нема података о извођачима наставе!