Предмет: Докторска дисертација - Елаборат (17 - ADEL)


Основне информације

КатегоријаНаучно-стручни
Научна областАрхитектонско-урбанистичко планирање, пројектовање и теорија
МултидисциплинарнаНе
ЕСПБ20
Матичне организационе јединице предмета

Тренутно нема података о матичним организационим јединицама предмета!
Програм предмета

Програм се примењује од 28.11.2018..

Стицање знања о начину, структури и форми писања елабората дисертације након извршених анализа и других активности које су изведене у оквиру дефинисане теме докторске дисертације. Израдом докторске дисертације студенти стичу научно искуство за писање радова у оквиру којих је потребно описати проблематику, спроведене методе и поступке и резулатате до којих се дошло, сопствени допринос развоју науке и практичној примени научних истраживања.
Оспособљавање студентата за систематски и свеобухватан приступ дефинисаном проблему или феномену, спровођење анализа, примену стечених и прихватању знања из других области у циљу доказивања и елаборације постављених хипотеза. Самостално изучавајући теме из области дисертације, студенти стичу нова научна знања о комплексности и сложености истраживања и теоријског рада у струци. Израдом докторске дисертације студенти стичу значајна искуства за даљи научно-истражвачки и практични рад у области.
Формира се појединачно у складу са потребама и облашћу која је обухваћена дефинисаном темом докторске дисертације . Студент у договору са ментором сачињава докторску дисертацију у писаној форми, која је у складу са предвиђеним правилима Факултета техничких наука.
Током израде докторске дисертације, студент консултује ментора, а по потреби и друге професоре који се баве облашћу која је тема докторске дисертације.
АуториНазивГодинаИздавачЈезик
група ауторачасописи са листе Кобсонsve Енглески
група ауторачасописи, монографије и докторске дисертације из дате проблематикеsve Српски/енглески језик
Предметна активностПредиспитнаОбавезнаБрој поена
Предметни пројекатдада50.00
Израда докторске дисертацијенеда50.00
Тренутно нема података о извођачима наставе!