Асистент Милица Стојшић


Недостаје слика

Милица Стојшић

Асистент


Телефон
E-mail
Академско звањеАсистент
Тренутно нема података о биографији запосленог!
Тренутно нема података о чланству запосленог!
Радно местоОдДоОрганизациона јединица
Асистент01.10.2015.30.09.2018.Катедра за уметност
Стручни сарадник-Лаборант12.10.2021.31.03.2022.Катедра за сценски дизајн
Асистент01.10.2018.30.09.2021.Катедра за сценски дизајн
Критеријум продукцијеОпис
(УЛ12) јавно излагање, односно, приказивање уметничког дела или пројекта из области дизајна на колективним жирираним изложбама и манифестацијама; учешће у ауторским кустоским изложбама и пројектима; реализација ауторског дела у јавном просторуплакат "АТРИ", део званичне селекције радова на међународном конкурсу, приказан на изложби "А3 :3Е", одржаној током ЕXИТ фестивала на Петроварадинској тврђави у Новом Саду 9-12.07.2009.
(УЛ12) јавно излагање, односно, приказивање уметничког дела или пројекта из области дизајна на колективним жирираним изложбама и манифестацијама; учешће у ауторским кустоским изложбама и пројектима; реализација ауторског дела у јавном просторуплакат "ВИОЛЕ_Т", део званичне селекције радова на међународном конкурсу, приказан на изложби "А3.Формат: Урбано насиље / Урбан Виоленце", одржаној у кафе-галерији Изба у Новом Саду од 24.07.2009, и објављен у публикацији "А3 ЦМYК Wарс - Вол.02"
(УЛ12) јавно излагање, односно, приказивање уметничког дела или пројекта из области дизајна на колективним жирираним изложбама и манифестацијама; учешће у ауторским кустоским изложбама и пројектима; реализација ауторског дела у јавном простору"форгет.ме нот", серија фотографија, "Ас ит схоулд бе" колективна изложба фотографија у оквиру 9. међународне ПДП конференције креативних медија у СКЦНС Фабрика у Новом Саду, 19-22. октобар 2017.
(УЛ12) јавно излагање, односно, приказивање уметничког дела или пројекта из области дизајна на колективним жирираним изложбама и манифестацијама; учешће у ауторским кустоским изложбама и пројектима; реализација ауторског дела у јавном простору"дистанце", аналогна фотографија, "Ас ит схоулд бе" колективна изложба фотографија у оквиру 9. међународне ПДП конференције креативних медија у СКЦНС Фабрика у Новом Саду, 19-22. октобар 2017.
(УЛ12) јавно излагање, односно, приказивање уметничког дела или пројекта из области дизајна на колективним жирираним изложбама и манифестацијама; учешће у ауторским кустоским изложбама и пројектима; реализација ауторског дела у јавном просторуВидео рад "Време за ништа", приказан на изложби "Сценска лабораторија", одржаној у згради Ректората Универзитета у Новом Саду, 3-6.12.2019.
(УЛ12) јавно излагање, односно, приказивање уметничког дела или пројекта из области дизајна на колективним жирираним изложбама и манифестацијама; учешће у ауторским кустоским изложбама и пројектима; реализација ауторског дела у јавном простору"дееп цутс", аналогна фотографија, Пета изложба фотографија становника Западнобачког округа у организацији Фото-кино-видео клуба ”Рада Крстић” Сомбор, селектор Мирослав Предојевић, Градски музеј Сомбор, 27. децембар 2019.
(УЛ12) јавно излагање, односно, приказивање уметничког дела или пројекта из области дизајна на колективним жирираним изложбама и манифестацијама; учешће у ауторским кустоским изложбама и пројектима; реализација ауторског дела у јавном простору"фрагментс", аналогна фотографија, Пета изложба фотографија становника Западнобачког округа у организацији Фото-кино-видео клуба ”Рада Крстић” Сомбор, селектор Мирослав Предојевић, Градски музеј Сомбор, 27. децембар 2019.
(УЛ12) јавно излагање, односно, приказивање уметничког дела или пројекта из области дизајна на колективним жирираним изложбама и манифестацијама; учешће у ауторским кустоским изложбама и пројектима; реализација ауторског дела у јавном просторуИнсталација "Време за Ништа/Еарлy Блуес", са Александра Стојков, рад приказан у склопу Сомборског салона 2020, селектор Сава Степанов, у простору Галерије Културног центра "Лаза Костић" у Сомбору, 11-28.8.2020.
(УЛ12) јавно излагање, односно, приказивање уметничког дела или пројекта из области дизајна на колективним жирираним изложбама и манифестацијама; учешће у ауторским кустоским изложбама и пројектима; реализација ауторског дела у јавном простору"(н)евер wхите", серија фотографија, "Ресурс; утопија" колективна изложба фотографија, кустос Андреас Рост у галерији Артгет Културног центра Београда, 4-25. јул 2019.
(УЛ12) јавно излагање, односно, приказивање уметничког дела или пројекта из области дизајна на колективним жирираним изложбама и манифестацијама; учешће у ауторским кустоским изложбама и пројектима; реализација ауторског дела у јавном простору"(н)евер wхите", фотографски полиптих, приказан у склопу Сомборског салона 2020, селектор Сава Степанов, у простору Галерије Културног центра "Лаза Костић" у Сомбору, 11-28.8.2020.
(УЛ12) јавно излагање, односно, приказивање уметничког дела или пројекта из области дизајна на колективним жирираним изложбама и манифестацијама; учешће у ауторским кустоским изложбама и пројектима; реализација ауторског дела у јавном простору"Топографија 2", аналогна фотографија, похваљен рад на 6. изложби фотографија становника Западнобачког округа у организацији Фото-кино-видео клуба ”Рада Крстић” Сомбор, селектор Бранислав Бркић, изложба је реализована онлајн хттп://фотоклубсомбор.рс/паге1.хтмл?фбцлид=ИwАР36XЗРЈНутyхРтолГYУпцц41Т1QxмхУАДдЛКо3бМсУ8Пдт335Зцн-еКЈг0#имаге3-3, од 11. децембра 2020.
(УЛ12) јавно излагање, односно, приказивање уметничког дела или пројекта из области дизајна на колективним жирираним изложбама и манифестацијама; учешће у ауторским кустоским изложбама и пројектима; реализација ауторског дела у јавном простору"Тwо Wеекс", аналогна фотографија, рад приказан на 6. изложби фотографија становника Западнобачког округа у организацији Фото-кино-видео клуба ”Рада Крстић” Сомбор, селектор Бранислав Бркић, изложба је реализована онлајн хттп://фотоклубсомбор.рс/паге1.хтмл?фбцлид=ИwАР36XЗРЈНутyхРтолГYУпцц41Т1QxмхУАДдЛКо3бМсУ8Пдт335Зцн-еКЈг0#имаге3-3, од 11. децембар 2020.
(УД31) комерцијална реализација уметничког делаСценски дизајн за изложбу анимација Милице Блешић, са Александра Татић, реализоване у простору Галерије Матице Српске, током Недеље визуелне уметности Калеидоскопа културе, у организацији Фондације "Нови Сад 2021", 25-27.9. 2020.
(УД31) комерцијална реализација уметничког делаСценски дизајн за онлајн догађај "Ноћ књижевности", реализован у склопу Недеље књижевности Калеидоскопа културе, у организацији Фондације "Нови Сад 2021", 19. 9. 2020.
(УД31) комерцијална реализација уметничког делаСценски дизајн и дизајн светла за изложбу графика "АЛЛСТАРС + СУПЕРНОВАЕ", Дизајн Павиљон @ СПЕНС, са Александра Татић, реализована на платоу СПЕНС-а у Новом Саду, током Недеље примењене уметности Калеидоскопа културе, у организацији Фондације "Нови Сад 2021" и ПДП конференције, 2-9.10.2020.
(УД41) ауторски допринос на креирању и организацији фестивала и манифестација из области драмских и аудиовизуелних уметности у земљи и иностранствуУметнички директор манифестације "Калеидоскоп културе" у организацији Фондације "Нови Сад 2021", изведено у периоду 4.9.2020. - 19.10.2020.
(УД41) ауторски допринос на креирању и организацији фестивала и манифестација из области драмских и аудиовизуелних уметности у земљи и иностранствуУметнички директор догађаја "дочек" у организацији Фондације "Нови Сад 2021", изведено 31.12.2019./13.1.2020. у Новом Саду
(УД11) јавно извођење, односно, приказивање драмског и аудиовизуелног уметничког дела1 на смотрама и фестивалима од међународног значаја у земљи и иностранствуДизајн светла за позоришну представу "Крваве свадбе", у копродукцији Будва Град Театар из Будве, Црна Гора, и Српског народног позоришта из Новог Сада, Србија, у режији Игора Вука Торбице. Премијерно изведена 9.8.2018. у Будви, у склопу 32. фестивала Будва Град Театар. Премијерно изведена 18.09.2018. у Српском народном позоришту у Новом Саду.
(УД11) јавно извођење, односно, приказивање драмског и аудиовизуелног уметничког дела1 на смотрама и фестивалима од међународног значаја у земљи и иностранству"ин-сомнис", видео рад приказан у склопу званичне селекције на фестивалу кратког филма одржаном у склопу научнопопуларне манифестације "Недеља свести о мозгу", кустос Марко Лађушић, у галерији Артгет у Београду, 17.03.2018.
(УД11) јавно извођење, односно, приказивање драмског и аудиовизуелног уметничког дела1 на смотрама и фестивалима од међународног значаја у земљи и иностранству"ИМ-ПЕРФЕЦТ", видео рад приказан у склопу званичне селекције на фестивалу кратког филма одржаном у склопу научнопопуларне манифестације "Недеља свести о мозгу", кустос Марко Лађушић, у галерији Артгет у Београду, 18.03.2016.
(УД11) јавно извођење, односно, приказивање драмског и аудиовизуелног уметничког дела1 на смотрама и фестивалима од међународног значаја у земљи и иностранству"Савршен"/"Перфецт", кратак играни филм приказан: - у званичној селекцији међународног фестивала студентског филма "Неw Wаве" у Софији, Бугарска, 2015. - у званичној селекцији међународног филмског фестивала "Балкан Филм анд Фоод Фестивал", Подградец, Албанија, 1-7.09.2014. - у студентској/регионалној селекцији међународног фестивала кратког филма "Филмски фронт" у Новом Саду, Србија, 23-25.10.2014.
(УД11) јавно извођење, односно, приказивање драмског и аудиовизуелног уметничког дела1 на смотрама и фестивалима од међународног значаја у земљи и иностранствуСтојшић М.: Видео рад ”БЛАНК”, Филм приказан у оквиру званичне селекције (категорија експериментални филм) на међународном филмском фестивалу НИФФ Науса, Грчка, 2015. хттп://www.нифф.гр/ен/арцхиве/фестивал-2014/сцреенинг-программе, Наоусса-Мацедониа, Наоусса Интернатионал Филм Фестивал, 2014, стр. 48-48
(УД12) премијерно или прво јавно извођење, односно, приказивање драмског и аудиовизуелног уметничког дела у земљи и иностранствуДизајн светла за позоришну представу "Сиви вртови", у продукцији Српског народног позоришта из Новог Сада, Србија, у режији Иване Јаношев. Премијерно изведена 03.03.2018. у Српском народном позоришту у Новом Саду.
(УД12) премијерно или прво јавно извођење, односно, приказивање драмског и аудиовизуелног уметничког дела у земљи и иностранствуДогађај "дочек" у организацији Фондације "Нови Сад 2021", реализован на Тргу Слободе у Новом Саду, 31.12.2018-01.01.2019. концепт и режија / Милица Стојшић и Драгана Вилотић сценографска интервенција / Драгана Вилотић дизајн светла / Милица Стојшић
(УД12) премијерно или прво јавно извођење, односно, приказивање драмског и аудиовизуелног уметничког дела у земљи и иностранствуУметнички пројекат „Записи из стана бр. 50“, (са Д. Вилотић, Ј. Јанев, В. Перић, М. Ђуричић, М. Поњавић и С. Маљковић) Уметнички рад реализован у склопу пратећег програма 61. Стеријиног позорја, Нови Сад, Србија, 2016. хттп://www.сцен.унс.ац.рс/wп-цонтент/уплоадс/2016/05/каталог_записи-из-стана-бр.50.пдф, Нови Сад, СЦЕН – Центре фор Сцене Десигн, Арцхитецтуре анд Тецхнологy Департмент оф Арцхитецтуре анд Урбанисм Фацултy оф Тецхницал Сциенцес (ФТС) Университy оф Нови Сад (УНС), 2016
(УД12) премијерно или прво јавно извођење, односно, приказивање драмског и аудиовизуелног уметничког дела у земљи и иностранствуСценски дизајн за концерт Иркутске обласне филхармоније са солистима, у организацији Фондације "Нови Сад 2021", реализован на сцени "Јован Ђорђевић" Српског народног позоришта, 13.01.2020.
(УД12) премијерно или прво јавно извођење, односно, приказивање драмског и аудиовизуелног уметничког дела у земљи и иностранствуДизајн светла за концерт "Акуа Нару" у Дому омладине Београда, изведено 27.12.2019.
(УД12) премијерно или прво јавно извођење, односно, приказивање драмског и аудиовизуелног уметничког дела у земљи и иностранствуСценски дизајн за догађај "Свечано отварање Калеидоскопа културе", са Предраг Марковић, Милош Мартинов, Мирослав Сретеновић, Сташа Кукић и Александра Татић, изведено у склопу манифестације "Калеидоскоп културе" у простору Кинеске четврти у Новом Саду, 4.9.2020.
(УД12) премијерно или прво јавно извођење, односно, приказивање драмског и аудиовизуелног уметничког дела у земљи и иностранствуКонцерт групе "Лоллобригида" у организацији Фондације "Нови Сад 2021", реализован у КС Свилара, 13.01.2020. сценски дизајн и дизајн светла / Милица Стојшић и Драгана Вилотић
(УД12) премијерно или прво јавно извођење, односно, приказивање драмског и аудиовизуелног уметничког дела у земљи и иностранствуДизајн светла за концерт "Акуа Нару" у клубу "Другсторе" у Београду, изведено 26.10.2017.
(УД12) премијерно или прво јавно извођење, односно, приказивање драмског и аудиовизуелног уметничког дела у земљи и иностранствуДизајн светла за концерт "Јојо Маyер/Нерве" у Дому омладине Београда, изведено 25.04.2018.
(УД12) премијерно или прво јавно извођење, односно, приказивање драмског и аудиовизуелног уметничког дела у земљи и иностранствуДизајн светла за концерт "Софа Сурферс" у склопу Терминал Мусиц анд Артс Фестивала у Сомбору, изведено у простору летњег кабареа Народног позоришта у Сомбору 30.06.2018.
(УД12) премијерно или прво јавно извођење, односно, приказивање драмског и аудиовизуелног уметничког дела у земљи и иностранствуДизајн светла за концерт "Амп Фиддлер фт. Стуарт Зендер" у склопу Терминал Мусиц анд Артс Фестивала у Сомбору, изведено у простору летњег кабареа Народног позоришта у Сомбору 29.06.2018.
(УД12) премијерно или прво јавно извођење, односно, приказивање драмског и аудиовизуелног уметничког дела у земљи и иностранствуДизајн светла за концерт "Жагар" у склопу Терминал Мусиц анд Артс Фестивала у Сомбору, изведено у простору летњег кабареа Народног позоришта у Сомбору 30.06.2018.
(СУА1.5) Учешће на међународној изложби из области архитектуре, урбанизма и дизајна са вишејезичним каталогом.Светлосна инсталација "Тетрахедрон", аутори Милица Стојшић са уметничким колективом "Полиморф", реализована у склопу Терминал Мусиц анд Артс Фестивала у Сомбору у простору летњег кабареа Народног позоришта у Сомбору 29-30.06.2018. Рад изложен на међународној изложби "Неwнесс" у Генералном конзулату Републике Србије у Њујорку, 15-25. априла 2019.
(СУА1.5) Учешће на међународној изложби из области архитектуре, урбанизма и дизајна са вишејезичним каталогом.Рад "7/ а цоллецтион оф соундсцапес", приказан на међународној изложби "Сееинг тхе инвисибле", реализованој у склопу догађаја ДАН, у Радничком дому у Новом Саду, 21-22.9.2019.
(СУА1.5) Учешће на међународној изложби из области архитектуре, урбанизма и дизајна са вишејезичним каталогом."КАЛЕИДОСКОП КУЛТУРЕ/сценски дизајн свечаног отварања", аутор концепта, режије и дизајна светла, изведено 25.08.2018. у простору испред објекта Чешки магацин у Новом Саду, рад изложен у категорији Експеримент у архитектури на 21. Салону архитектуре Нови Сад, у галерији "Мацут" на Спенсу, 29.09-06.10.2018.
(СУА1.5) Учешће на међународној изложби из области архитектуре, урбанизма и дизајна са вишејезичним каталогом.сценски дизајн за догађај "КАЛЕИДОСКОП КУЛТУРЕ/свечано затварање", аутор концепта, режије и дизајна светла, изведено 29.09.2018. у простору испред објекта Чешки магацин у Новом Саду, рад изложен у на 9. бијеналној изложби Друштва архитеката Љубљане (ДАЛ) Архитектура инвентура, у Цанкарјевом дому у Љубљани, 20.02-25.03.2019.
(СУА1.5) Учешће на међународној изложби из области архитектуре, урбанизма и дизајна са вишејезичним каталогом.Конкурсни радови "Ит'с ОН" и "Брутал Ис Беаутифул", улазак у ужи круг на међународном конкурсу Пхотодаyс Ровињ 2014 у категорији архитектонска фотографија, приказани на изложби "ПОУКЕ архитектонских конкурса: како не победити на архитектонском конкурсу", међународна изложба са вишејезичним каталогом, одржана у простору Друштва архитеката Новог Сада, у Новом Саду, 23. децембар 2017-31. јануар 2018.
(СУА1.5) Учешће на међународној изложби из области архитектуре, урбанизма и дизајна са вишејезичним каталогом.Конкурсни рад "Супермаркет Србија", аутори Центар архитектуре (Милица Лековић, Марко Мацура и Милица Стојшић), улазак у ужи круг на националном конкурсу за Бијенале архитектуре у Венецији 2008. године, приказан на изложби "ПОУКЕ архитектонских конкуса : како не победити на архитектонском конкурсу" међународна изложба са вишејезичним каталогом, одржана у простору Друштва архитеката Новог Сада, у Новом Саду, 23. децембар 2017-31. јануар 2018.
(СУА1.5) Учешће на међународној изложби из области архитектуре, урбанизма и дизајна са вишејезичним каталогом.Дизајн светла за догађај "дочек" у организацији Фондације "Нови Сад 2021", реализован на Тргу Слободе у Новом Саду, 31.12.2017-01.01.2018, рад изложен на међународној изложби "Неwнесс" у Генералном конзулату Републике Србије у Њујорку, 15-25. априла 2019.
(М12) Монографија међународног значајаИзведено уметничко дело међународног значаја (приказано у међународним публикацијама М12 - Прагуе Qуадренниал оф Перформанце Десигн анд Спаце 2015, Артс анд Тхеатре Институте, Праг, Чешка Република, 2015, ИСБН 978-80-7008-350-5, стр. 257- 263; и Процесс: Сербиа ат тхе Прагуе Qуадренниал оф Перформанце Десигн анд Спаце 2015, МПУ и СЦен, Београд/Нови Сад, 2015, ИСБН 978-86-7892-707-2) М23
(М30) Зборници међународних научних скуповаРад "Политике перцепције у уметности: стратегије раслојавања перцепције као уметнички поступак", представљен на Првој међународној конференцији Факултета примењених уметности у Београду СмартАрт – уметност и наука у примени „Од инспирације до интеракције“, одржаној у простору Српске академије наука и уметности, Београд, 28–30. 11. 2019. Рад објављен у Зборнику ПРВА МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА СМАРТАРТ – УМЕТНОСТ И НАУКА У ПРИМЕНИ „Од инспирације до интеракције”, издавач Универзитет уметности у Беогрду, Факултет примењених уметности, Београд, 2020, ИСБН 978-86-80245-40-9, 589-604.
(М33) Саопштење са међународног скупа штампано у целиниЛИГХТИНГ ТХЕ СТАГЕ: ТЕЦХНОЛОГY БЕТWЕЕН МЕДИУМ АНД ТЕXТУАЛИТY, 1. Радицал Спаце Ин Бетwеен Дисциплинес, Нови Сад: СЦЕН – Центре фор Сцене Десигн, Арцхитецтуре анд Тецхнологy Департмент оф Арцхитецтуре анд Урбанисм Фацултy оф Тецхницал Сциенцес (ФТС) Университy оф Нови Сад (УНС), 21-23 Септембар, 2015, пп. 353-363, ИСБН ИСБН: 978-86-7892-75
(М33) Саопштење са међународног скупа штампано у целини***Стојшић М.: Пештерац, Александра, Даниела Димитровска анд Милица Стојшић, Тхе аестхетицс оф Десолате Спаце, ресеарцх папер пресентед ат Процеедингс оф Ревисионс оф Модерн Аестхетицс: ИАА интернатионал сциентифиц цонференце 2015, Университy оф Белграде – Фацултy оф Арцхитецтуре, Јуне 26-28, 2015- &лт;у&гт;Није повезан скуп&лт;/у&гт;&лт;фонт стyле="цолор:#цц0000;"&гт;**греска**&лт;/фонт&гт;
(М34) Саопштење са међународног скупа штампано у изводуРад "Стратегије раслојавања перцепције у контексту сценског дизајна", представљен на Другојмеђународној конференцији Факултета примењених уметности у Београду СмартАрт – уметност и наука у примени „Искуство и визија“, одржаној у простору Српске академије наука и уметности, Београд, 23–25. 09. 2021. Рад објављен у књизи апстраката СМАРТАРТ – УМЕТНОСТ И НАУКА У ПРИМЕНИ „Искуство и визија”, издавач Универзитет уметности у Беогрду, Факултет примењених уметности, Београд, 2021, ИСБН 978-86-80245-44-7, 75.
(М53) Рад у научном часописуМилица Стојшић, Драгана Пилиповић: Плакат као прозор у свет позоришта хттп://www.позорје.орг.рс/сцена/сцена1634.пдф, Сцена, 2016, Вол. 2016, Но 3-4, пп. 118-125, ИССН 0036-5734
(М53) Рад у научном часописуСтојшић, Милица анд Драгана Вилотић, Граничне територије: сценски дизајн на Битефу 2016. године, Сцена, 2017, Вол. 2017, Но 1, пп. 209-221, ИССН 0036-5734
(М53) Рад у научном часописуСтојшић М., Јанев Ј.: Текст за рубрику "Сценски дизајн" под називом: "У позоришту, у потрази за човеком", Сцена, 2018, Вол. 1, Но 1, пп. 108-112, ИССН 0036-5734
(М53) Рад у научном часописуСтојшић М., Вилотић Д.: Текст за рубрику "Сценски дизајн" под називом: "Епско време позоришта: сценски дизајн на 51. Битефу" , Сцена, 2017, Но 4/2017, пп. 85-91, ИССН 0036-5734
(М53) Рад у научном часописуЈанев Ј., Стојшић М.: Текст за рубрику "Сценски дизајн" под називом "Радионица са Метом Хочевар: Текст као повод за простор", Сцена, 2018, Вол. 1, Но 3, пп. 87-90, ИССН 0036-5734
(М53) Рад у научном часопису(Неw) Медиа Фацадес: Арцхитецтуре анд/ас а Медиум ин Урбан Цонтеxт АМ Јоурнал оф Арт анд Медиа Студиес ИССН 2217-9666 - принтед, ИССН 2406-1654 - онлине, УДК 7.01:316.774 Но 12 (2017) Иссуе Но. 12, Април 2017 - Топиц оф Иссуе: Арцхитецтуре wитх(ин) Арт анд Тхеорy хттп://фмкјоурналс.фмк.еду.рс/индеx.пхп/АМ/иссуе/виеw/13/схоwТоц- &лт;у&гт; УДК: 7.01:316.774
ЗвањеУжа научна областВисокошколска установаДатум избора
АсистентСценска архитектура, техника и дизајн-сценска архитектура и техникаФакултет техничких наука01.10.2018.
АсистентСценска архитектура, техника и дизајн-сценска архитектура и техникаФакултет техничких наука01.10.2015.