Студенти Департмана за механизацију и конструкционо машинство посетили Сајам технике и дистрибутивне центре


02.06.2023. - 08:50

У петак, 19. маја 2023. године група студената 4. године и асистената Департмана за мехнизацију и конструкционо машинство посетила је дистрибутивне центре „Delhaize“ и „Делта транспортне системе“ у Новој Пазови.

Том приликом студентима су презентоване компаније, њихове делатности као и програми стучне праксе и могућности запослења након студија. Након упознавања са компанијама, уследио је обилазак дистрибутивних центара где су запослени у оквиру својих сектора приказали начин рада и организацију сваког дела дистрибутивног центра.

По завршетку посета у дистрибутивним центрима, путовање је наставл?ено ка Београду где је посећен 65. Међународни сајам технике и техничких достигнућа. На сајму, студенти су могли да виде најсавременија решења у области аутоматизације, роботике, нанотехнологије, проширене и виртуелне стварности, чисте енергије, дронова и бројне иновативне продукте и процесе у областима машинства, енергетике и траспорта. Ово је уједно била прилика да се студенти упознају са најновијим достигнућима у сфери индустрије 4.0 и 5.0.
Стручне посете чине један од облика практичне наставе која се реализује на Факултету техничких наука. На овај начин, студентима је пружена могућност да, своја теоријска знања која стичу на факултету, допуне новим практичним знањем.
 

Није могуће приказати слику.
Није могуће приказати слику.
Није могуће приказати слику.
Није могуће приказати слику.