Програм стипендирања компаније Schneider Electric


20.01.2021. - 10:22 

Како компанија Schneider Electric већ дуги низ година подржава програм стручних пракси и стипендија за младе, и ове године покренула је програм стипендирања који је намењен студентима техничких факултета.

Како је програм осмишљен?
Овај програм је осмишљен тако да пружи подршку најбољим студентима у факултетским изазовима и додатно их мотивише да буду проактивни и успешни током студирања. Као компанија која годинама препознаје и награђује знање, рад и образовање, са великим ентузијазмом и вером у најбоље будуће ИТ стручњаке, исте жели да, пажљиво бираним програмом, подстакне и инспирише у постизању личних и професионалних циљева.

У току једне године, постоје два циклуса у трајању од по шест месеци. Оба ће бити промовисана на друштвеним мрежама. Студенти који се пријављују први пут (пријаве су два пута годишње) имаће прилику да аплицирају и прикључе се новом програму стипендирања у овој компанији. Након сваког циклуса, уколико стипендисти задрже исте критеријуме и својом мотивацијом и залагањем оставе позитиван утисак на менторе, аутоматски ће се придружити следећем циклусу.
                      
Шта се нуди стипендистима?
-Размена знања и искустава директно са менторима
-Прилика да своје формално образовање примениш на практичним примерима
-Стипендија
-Након завршетка школовања могућност да своју каријеру започнеш у компанији Schneider Electric

Услови за пријаву:
• Да си уписао другу, трећу или четврту годину академских или мастер студија техничких одељења на следећим факултетима:
1. Факултет техничких наука, Универзитет у Новом Саду
2. Природно-математички факултет, Универзитет у Новом Саду
3. Електротехнички факултет, Универзитет у Београду
4. Математички факултет, Универзитет у Београду
• Просек: минимум 8.50 (са основних или мастер студија)

Биће организован Online Open Day 01.02.2021, са почетком у 12h, пријаву можете извршити ОВДЕ.
Рок за пријаву за Open Day је 29.01.2021.

Пријаву за програм стипендирања можете извршити путем сајта компаније у делу Scholarship, где можете пронаћи више информација о самом програму. Рок за пријаву је 19.02.2021.

Schneider Electric Global развија савремене технологије и решења за управљање енергијом и процесима на безбедан, поуздан, ефикасан и одржив начин. Предводи дигиталну трансформацију управљања енергијом и аутоматизацију у домовима, објектима, data центрима, инфраструктурном и индустријском сектору. Више од 180 година историје и иновација, кроз преданост, стручност и комбиновану снагу преузетих компанија, наставља да остварује иновације на свим нивоима, у циљу обезбеђења примене принципа „Life Is On”. Компанија послује у преко 100 земаља широм света са преко 135.000 запослених.

Schneider Electric развојни центар у Новом Саду и са канцеларијом у Београду се бави истраживањем, развојем и софтверским инжињерингом у области електроенергетике, а посебно унапређењем модерних инфраструктурних система. Окупљамо преко 1000 стручњака из свих области, а посебно из области енергетике и рачунарства са вишегодишњом сарадњом са универзитетима, електродистрибутивним компанијама, произвођачима и ИТ интеграторима широм света. Наш главни производ ADMS софтвер - Advance Distribution Management System, обухвата разне аналитичке функције за прорачун и оптимизацију рада електродистрибутивних компанија. Такође обезбеђује алате потребне за ефикасно прац´ење, управљање, дизајн и оптимизацију дистрибутивних система.