Naši istraživači u poseti prestižnom nemačkom institutu Fraunhofer ISI u sklopu projekta Fonda za nauku RS


18.10.2021. - 10:16 

Prof. dr Uglješa Marjanović, dr Slavko Rakić i Marko Pavlović sa Departmana za industrijsko inženjerstvo i menadžment posetili su Fraunhofer ISI institut u Nemačkoj u cilju razmene znanja iz oblasti digitalne transformacije prerađivačkog sektora, sa osvrtom na modele spremnosti za Industriju 4.0 unutar srpskog prerađivačkog sektora.

Kolege sa ovog departmana učesnici su projekta pod nazivom “The Path towards Industry 4.0 – Serbian Manufacturing”, koji se realizuje u sklopu Programa saradnje srpske nauke sa dijasporom: vaučeri za razmenu znanja finansiranog od strane Fonda za nauku Republike Srbije.

Prof. Marjanovića i asistente Rakića i Pavlovića dočekao je dr Đerđ Horvat, projektni menadžer sa Fraunhofer ISI institutata koji ih je, zajedno sa dr Kristijanom Lerhom i Angelom Jager, rukovodiocima projekta European Manufacturing Survey (EMS), upoznao sa najsavremenijim tehnologijama za digitalnu transformaciju prerađivačkog sektora. U toku petnestodnevne posete tim sa FTN-a je sa kolegama sa Fraunhofer ISI dogovorio buduću saradnju u sklopu EMS konzorcijuma za 2022. godinu, kao i zajedničke publikacije iz domena Industrije 4.0 i primene digitalnih usluga u prerađivačkom sektoru. Podsećamo da je naš fakultet član međunarodnog konzorcijuma EMS od 2015. godine, čiji je koordinator Fraunhofer ISI. Ova poseta naših istraživača zasnovana je na Memorandumu o razumevanju potpisanog između FTN-a i Fraunhofer instituta 22. oktobra 2019. godine.
 

  • Nije moguće prikazati sliku.
  • Nije moguće prikazati sliku.