Konkurs za stipendiranje studenata kompanije Južna Bačka


24.09.2020. - 09:12 

Na osnovu Memoranduma o razumevanju potpisanog između privrednog društva Energotehnika – Južna Bačka d.o.o Novi Sad i Fakulteta tehničkih nauka ovim putem se raspisuje Konurs za stipendiranje studenata od strane privrednog društva Energotehnika – Južna Bačka d.o.o.

Pravo učešća na Konkursu imaju redovni studenti četvrte godine osnovnih akademskih studija kao i studenti master akademskih studija studijskog modula Elektroenergetika – Energetska elektronika i električne mašine, studijskog programa Energetika, elektronika i telekomunikacije, Fakulteta tehničkih nauka. Pravo učešća na Konkursu imaju i redovni studenti osnovnih strukovnih studija studijskog modula Elektroenergetika – obnovljivi izvori električne energije, Fakulteta tehničkih nauka.

Prijave na Konkurs se primaju od 28.09.2020. god do 20.10.2020. god. u sekretarijatu Departmana za energetiku elektroniku i telekomunikacije, FTN, blok F, 3 sprat, kancelarija 320, svakim radnim danom od 8 do 14 časova.


Svi zainteresovani kandidati prijavu na Konkurs vrše podnošenjem neophodne dokumentacije  u papirnoj fascikli, na kojoj je čitko, štampanim slovima ispisano ime i prezime kandidata, godina studija, broj indeksa. Dokumentacija koje se dostavlja u fascikli je obavezujuća i sastoji se od:

1. Biografije kandidata, napisane na srpskom jeziku, korišćenjem sledećeg šablona koji se nalazi na OVOM LINKU.
2. Uverenje o položenim ispitima i ostvarenom uspehu tokom studiranja, izdato od strane Studentske službe Fakulteta tehničkih nauka, nakon objavljivanja Konkursa o stipendiranju.
3. Motivaciono pismo kandidata napisano u slobodnoj formi.

Prijave koje nisu dostavljene u zahtevanom obliku i na zahtevani način neće biti razmatrane. Naknadno ispravljanje i dopunjavanje ranije dostavljene dokumentacije neće biti moguće.

Ovim konkursom je predviđeno sticanje prava na stipendiju ukupno TRI studenta. Ugovor o stipendiranju biće zaključen između izabranih kandidata i privrednog društva Energotehnika – Južna Bačka na period od godinu dana sa mogućnošću produženja do kraja školovanja na osnovnim i master studijama Fakulteta tehničkih nauka. Nakon pregleda podnetih prijava sa odabranim kandidatima biće obavljen razgovor u prostrijama kompanije o čemu će kandidati koji uđu u uži izbor biti obavešteni telefonskim putem.

Za sva eventualna dodatna pitanja i informacije možete kontaktirati prof. dr Dragana Milićevića milicevd@uns.ac.rs ili kolegu Mladena Vučkovića  mladen.vuckovic@uns.ac.rs.