Akreditovane MASTER STRUKOVNE studije – ELEKTROTEHNIKA


23.09.2020. - 11:31 

Fakultet tehničkih nauka raspisao je KONKURS za školsku 2020/21. godinu na akreditovani studijski program MASTER STRUKOVNIH STUDIJA (MSS) – ELEKTROTEHNIKA u okviru kog studenti mogu da se opredele za jedan od dva modula: Elektroenergetika – Distribuirani resursi i električni sistemi u vozilima i Informaciono-komunikacione tehnologije.

Opšte informacije:
• Studije izvodi Departman za energetiku, elektroniku i telekomunikacije
• Stručna oblast: Elektrotehničko i računarsko inženjerstvo
• Drugi nivo studija, 7.1 stepen stručne spreme NOKS
• Trajanje studija: 2 godine
• Obim studija: 120 ESPB
• Naziv diplome: Strukovni master inženjer elektrotehnike i računarstva
• Dodatak diplome sadrži naziv studijskog modula (smera) i spisak položenih predmeta, što je bitno prilikom apliciranja za odgovarajuću projektantsku/izvođačku Licencu Inženjerske komore Srbije.

PRILIKOM UPISA STUDENT SE OPREDELJUJE koji studijski modul (smer) želi da pohađa:
Elektroenergetika – Distribuirani resursi i električni sistemi u vozilima
Informaciono-komunikacione tehnologije

Sposobnosti koje studenti stiču završetkom modula ELEKTROENERGETIKA – DISTRIBUIRANI RESURSI I ELEKTRIČNI SISTEMI U VOZILIMA, podeljene su u nekoliko domena u skladu sa nazivom studijskog modula. Kompetencije koje studenti stiču iz oblasti elektroenergetike tiču se osnovnih i specifičnih znanja u vezi elektroenergetike, ali i kompetencija u vezi modernih rešenja distribuirane proizvodnje i njihove integracije u elektroenergetske sisteme. Kompetencije u ovoj oblasti se takođe odnose i na aspekt projektovanja elektroenergetskih instalacija, kako onih klasičnih, tako i specijalnih. Specifičnost koji nosi sa sobom ovaj modul tiče se osposobljavanja studenata za poznavanje, analizu, primenu i kritičko sagledavanje modernih rešenja energetske elektronike, kontrolnih sistema, te klasičnih i modernih  pogonskih mašina primenjenih u  električnom sistemu u vozilima.

Sposobnosti koje studenti savladavanjem modula INFORMACIONO-KOMUNIKACIONE TEHNOLOGIJE (IKT) stiču jesu razumevanje funkcionisanja, administriranja, mogućnost analize, rešavanje problema i identifikacije primene različitih savremenih IKT sistema. Stiču sposobnost da usvajaju znanja za analizu i primenu stručne literature i standarda u IKT oblasti za samostalnu izradu i upravljanje projektima i za pisanje i publikovanje stručnih radova. Studenti vladaju znanjima koja se odnose na preduzetništvo u IK tehnologijama. Akcenat se daje na kritičkom razmišljanju i  samostalnom rešavanju problema u praksi.

Dodatne informacije i pitanja:
Online prijava i konkurs
Nastavni plan u pdf-u
• Studentska služba: +381 21 485 2420, jasnaandjelic@uns.ac.rs
ELEKTROENERGETIKA – DISTRIBUIRANI RESURSI I ELEKTRIČNI SISTEMI U VOZILIMA: ruk. vanr. prof. dr Dragan Milićević, +381 63 102 8114, milicevd@uns.ac.rs
INFORMACIONO-KOMUNIKACIONE TEHNOLOGIJE: koor. mr Dejan Nemec, +381 64 208 5858, denem@uns.ac.rs, www.nkt.uns.ac.rs
 

  • Nije moguće prikazati sliku.