Scenlab razgovori – sezona 6: Preobražaji


22.11.2017. - 07:46

Fakultet tehničkih nauka poziva vas na otvaranje šeste sezone Razgovora o scenskom dizajnu u kojoj se predstavljaju arhitekte, čiji profesionalni rad podrazumeva široko polje delovanja u okviru onoga što bi se moglo nazvati proširenim poljem arhitekture.

Razgovor će se održati u četvrtak, 23. novembra  2017, u 19.00č u Scenskoj laboratoriji FTN-a.

Osim scenografije i scenskog dizajna, proširenom polju arhitekture danas pripadaju različite oblasti kulturne i umetničke produkcije, o čemu će posebno, iz sopstvenog iskustva, govoriti Ivana Knez i Ana Martina Bakić (diaprojektor, Zagreb, Hrvatska).
diaprojektor (Zagreb, 2002) osnovale su arhitekte Ana Martina Bakić (Minhen, 1974) i Ivana Knez (Zagreb, 1974). Deluju u području scenografije i savremene arhitekture. Autorke su više izvedenih scenografija i arhitektonskih realizacija. Ana Martina i Ivana diplomirale su na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Ana predaje Crtanje na Arhitektonskom fakultetu, a Ivana, koja je doktorirala Scenski dizajn na Univezitetu umetnosti u Beogradu, predaje Scenografiju na Studiju dizajna Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu. Među njihovim najznačajnijim scenografijama su predstave „Grmače“ (Eurokaz, Zagreb), „Tri jednočinke“ (Muzički bijenale Zagreb i HNK u Zagrebu), „Drama o Mirjani i ovima oko nje“ (HNK u Zagrebu) i „Zločin i kazna“ (DK Gavella, Zagreb) za koje su dobile stučna priznanja i nagrade. Bave se medijem prostora i kroz interdisciplinarni diskurs savremene arhitekture i scenografije istražuju njegovu aktivnu poziciju u savremenom društvu. Pored radova u području scenografije, ostvarile su niz arhitektonskih realizacija, dizajna izložbi i enterijera.

Urednici programa „Preobražaji“ i voditelji razgovora su Radivoje Dinulović i Slađana Milićević.

Više informacija na: http://www.scen.uns.ac.rs/?p=23200
 

  • Nije moguće prikazati sliku.