Poseta delegacije Univerziteta prirodnih nauka i tehnologije u Krakovu


13.01.2017. - 10:43

U četvrtak 12. januara 2017. godine Fakultet tehničkih nauka posetila je delegacija Univerziteta prirodnih nauka i tehnologije u Krakovu (AGH University of Science and Technology).

Nakon posete Univerziteta u Novom Sadu u okviru koje je potpisan Memorandum o razumevanju između Univerziteta u Novom Sadu i Univerziteta prirodnih nauka i tehnologije u Krakovu, delegacija je posetila Fakultet tehničkih nauka. Delegaciju u sastavu prof. dr Tomaš Lipecki (Tomasz Lipecki), prodekan Fakulteta za rudarska merenja i inženjerstvo zaštite životne sredine i gospođa Marta Foriš (Marta Foryś), direktorka Kancelarije za međunarodnu saradnju Univerziteta, dočekali su prodekan za nauku i međunarodnu saradnju prof. dr Dragan Šešlija i Vladimir Todorović iz Službe za međunarodnu saradnju. Na sastanku su razmatrani mogući pravci ostvarivanja saradnje između Univerziteta prirodnih nauka i tehnologije u Krakovu i Fakulteta tehničkih nauka.

Univerzitet prirodnih nauka i tehnologije u Krakovu je najbolji i najmoderniji univerzitet u Poljskoj, u toj oblasti. Rangiran je među najboljim institucijama visokog obrazovanja. Univerzitet je vodeći u oblasti moderenih tehnologija i pripada grupi prestižnih međunarodnih visokoškolskih i naučnih centara. U svom sastavu Univerzitet prirodnih nauka i tehnologije ima 16 fakulteta i na njemu studira 33.455 studenata.