Odličan uspeh studenata FTN-a na STARTIFY7 u Španiji


12.08.2016. - 09:44

Studenti FTN-a, Stefan Bolesnikov (Inženjerski menadžment), Nikola Mojić (Građevinarstvo) i Milan Stanković (Računarstvo i automatika), učestvovali su na akademiji za simulacije, virtuelnu stvarnost i proširenu stvarnost u gradu Almerija u Španiji.

Sva trojica su bili u različitim timovima, a Stefan Bolesnikov je zajedno sa svojim timom osvojio prvo mesto sa pobedničkom idejom pod nazivom Dresy.

Stefan Bolesnikov iz Srbije, Nadya Borisova iz Bugarske i Krzysztof Grzesik iz Poljske trenutno rade na razvijaju prve generacije Dresy prototipa koja će u oktobru biti spreman da se predstavi Angel investitorima u Briselu.

STARTIFY7 je Horizon 2020 projekat organizovan od strane Evropske komisije u cilju obuke mladih buduc´ih ICT preduzetnika u Evropi. Teme ovih akademija su tehnologija i preduzetništvo.

Konkurencija na takmičenju u Španiji je bila jaka, prijavilo se preko 350 studenata sa Evropskih univerziteta i selektovano je samo 50 učesnika iz 27 država. Od tih 50 selektovanih učesnika, formiralo se 15 timova od po tri ili četiri člana.

Najbolja tri tima sa najperspektivnijim idejama sa ove akademije, zajedno sa najbolja tri tima drugih 2016 STARTIFI7 akademija, c´e učestvovati u finalnom Brisel takmičenju u oktobru 2016 za šansu da osvoje finansiranje kako bi mogli da uspešno pokrenu preduzetnički poduhvat.




 

  • Nije moguće prikazati sliku.