Održan četvrti međunarodni sajam obrazovanja – Putokazi


03.12.2007. - 00:00
FTN se i ove godine predstavio na sajmu obrazovanja. Sajam je održan od 29. novembra do 01. decembra u Master hali novosadskog sajma.

Brojni osnovci i srednjoškolci su posetili ovogodišnji sajam obrazovanja. FTN je imao zajednički nastup sa Prirodno-matematičkim fakultetom. Poruka koju su uputile ove dve obrazovne institucije koje su se predstavile pod zajedničkom akademskom kapom, jeste “Korak ka integrisanom univerzitetu”.

“Šta je za tebe dobar početak?” je pitanje kojim se FTN ove godine obratio srednjoškolcima, i naveo ih dalje na razmišljanje : “Šta je za tebe” ... dobar dan, dobar povod, dobar zvuk, dobar osećaj, dobar temelj, dobar plan, dobra zabava, dobar razlog, dobar posao, dobra ideja, dobra odluka, dobar znak, dobar rezultat, dobar recept, dobar primer, dobra vest … i čekao najorginalnije i najkreativnije odgovore na sajtu FTN.

FTN je navikao posetioce da svake godine predstavi po jednu inovaciju iza koje stoji uspešan tim sastavljen od studenata i profesora. Ove godine je izbor pao na rešenje koje je patentirano i izrađeno u MicronasNIT-u, jednom od 30 preduzeća koja čine Naučno-tehnološki park FTN-a. U pitanju je TV Phone koji predstavlja integrisano rešenje za dvosmernu hands free glasovnu komunikaciju, a koji je kompatabilan sa postojećim komunikacionim tehnologijama GSM, VoIP, DECT, PSTN. O čemu je reč i kako zapravo funkcioniše ovaj proizvod, za koga se interesuju prestižne inostrane kompanije, posetioci sajma su mogli , pre svetske premijere, da vide i probaju na štandu FTN.
 

  • Nije moguće prikazati sliku.
  • Nije moguće prikazati sliku.
  • Nije moguće prikazati sliku.