Univerzitet – istraživanje, razvoj i patenti


09.11.2007. - 00:00
Na Fakultetu tehničkih nauka je 8. novembra održan seminar “ Univerzitet – istraživanje i razvoj i patenti ”, u okviru CARDS Nacionalnog projekta “Tehnička podrška zavodu za intelektualnu svojinu Srbije”.

U pitanju je projekat koji finansira Evropska unija pod rukovodstvom Evropske agencije za rekonstrukciju, a sprovodi ga Evropski zavod za patente u saradnji sa Zavodom za intelektualnu svojinu Republike Srbije, Fakultetom tehničkih nauka u Novom Sadu i Savezom pronalazača Vojvodine.
Seminar, čija su ciljna grupa bili patentni zastupnici, Univerzitet i istraživački instituti, okupio je eminentne stručnjake kao i predstavnike nadležnih institucija: dr Uranija Kozmidis-Luburić, državni sekretar za nauku, prof. dr Ilija Ćosić, dekan Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, gđa. Branka Totić, vd direktora Zavoda za intelektualnu svojinu Republike Srbije, g. Anđelko Glavašević, generalni sekretar Saveza pronalazača Vojvodine, g. Pascal Phlix iz Evropskog zavoda za patente (EPO). Predavanja su održali Bruno Van Pottelsberghe iz Evropskog zavoda za patente i Alexandros Papaderos sa Tehničkog univerziteta u Minhenu.