Obaveštenje za sve diplomirane studente departmana za arhitekturu i urbanizam


07.09.2007. - 00:00
MASTER KURS PRVOG NIVOA „Instruments and Methodologies for Cultural Heritage Conservation and Valorisation“

Obaveštavamo sve zainteresovane diplomirane inženjere arhitekture – master o organizaciji MASTER KURSA PRVOG NIVOA “Instruments and Methodologies for Cultural Heritage Conservation and Valorisation”. Kurs organizuje Univerzitet u Urbinu, Italija u saradnji sa Školom za specijalizaciju restauracije spomenika “La Sapienza” u Rimu, mrežom Univerziteta “UniAdrion”, Departmanom za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, Građevinskim fakultetom Univerziteta u Tirani, Univerzitetom u Mostaru i Univerzitetom u Sarajevu.
Kurs će biti održan u školskoj 2007/2008. godini, predviđa nastavu i boravak u svim navedenim gradovima, kao i učenje na daljinu (on line). Nakon završenog kursa i odbranjenog master rada, kandidat stiče 60 ETSC bodova (kredita) i titulu Operator for the conservation of archeological and architectural heritage.

Za diplomirane studente Departmana za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu predviđeno je 5 mesta. Školarina za master kurs iznosi 3 000 evra. Prema prethodnim dogovorima, troškovi boravka studenata u Italiji, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Albaniji bio bi pokriven od strane italijanskog partnera, koji je takođe do sada obezbedio 2 stipendije za školarinu. Rok za prijavu kandidata i prikupljanje potrebne dokumentacije je 24.septembar 2007. godine.

Detaljnije informacije o master kursu “Instruments and Methodologies for Cultural Heritage Conservation and Valorisation” mogu se preuzeti kod sekretara Departmana Dušice Jeftić u kabinetu AK svakog radnog dana od
7 00 do 14 00 časova ili na web sajtu www.uniurb.it

Zbog kratkog roka molimo diplomirane studente za brzu reakciju.