Studenti FTN ostvarili su zavidan uspeh na održanim IJADAMA


28.05.2007. - 00:00
Na do sada održanim skupovima studenata, studenti FTN ostvarili su zavidan uspeh na održanim studentskim takmičenjima, poznatim kao „ijade“.

U organizaciji Mašinskog fakulteta iz Niša održana je Mašinijada u Igalu, Crna Gora na kojoj je učestvovalo 18 fakulteta, odnosno 1500 studenata. Studenti FTN su osvojili: 1. mesto iz znanja, 3 mesto u sportu, 1 mesto iz: matematika 1, matematika 2 i programiranja.

Građevinski fakultet iz Niša je organizovao Građevinijadu u Ohridu, Makedonija. Ukupno je učestvovalo 1400 studenata sa 15 fakulteta. Naši studenti su osvojili 1. mesto u znanju, iz predmeta beton i statika.

Saobraćijada je održana u Budvi, Crna Gora u organizaciji FTN Novi Sad. Učestvovalo je 400 studenata. Naši studenti su osvojili u generalnom plasmanu 1. mesto i 1. mesta u sportu i iz svih disciplina u znanju.

Na Menadžerijadi u Budvi studenti FTN postigli su sledeći uspeh: 1. mesto za znanja, 1. mesto u kategoriji Case study i 3. mesto u debati. Na Menadžerijadi je učestvovalo 1800 studenata sa 26 fakulteta. Organizatori su fakulteti iz Beograda i Kragujevca.

Elektrijada – Čanj, Crna Gora od 2000 studenata, 21 fakulteta, studenti FTN su u generalnom plasmanu osvojili 2. mesto, iz matematike, elektrotehnike i fizike 1. mesto. Organizatori Elektrijade u Čanju su: Elektrotehnički fakultet iz Beograda , Elektronski fakultet iz Niša i Fakultet tehničkih nauka iz Novog Sada.

Zaštitijada je održana na Zlataru, Srbija. Naši studenti su u sportu bili prvi i četvrti iz znanja. Ukupno je učestvovalo 7 fakulteta, a organizacija je poverena Fakultetu tehničkih nauka Novi Sad.