Svetsko tamičenje iz robotike EUROBOT 2006


06.06.2006. - 00:00
Na svetskom takmičenju iz robotike UEUROBOT 2006 koje je odrđano na Kataniji, Sicilija 31. maja do 3.juna. sve tri ekipe iz Srbije su medju deset prvoplasiranih.

Na takmičenju je učestvovalo 55 ekipa, iz Alzira Austrije, Belgije, Kanade, Česke, Danske, Finske, Francuske, Nemačke, Madjarske, Irske, Irana, Italije, Maroka, Holandije, Norveske, Portugala, Rumunije, Rusije, Saudijske Arabije, Slovačke, Spanije, Švajcarske, Tunisa, Velike Britanije i Srbije.

Nase ekipe su zauzele sledeća mesta:

   3. mesto – ekipa BVP-86, ekipa sa Fakulteta tehničkih nauka, Novi Sad – Vaso Bjelica, Nenad Raspopović, Milan Lukić i Danko Miočinović.
   6. mesto – ekipa ROCKY, ekipa sa Fakulteta tehničkih nauka – Mirjana Farago, Branimir Biberdžić, Saša Jovanović i Velibor Karanović.
   9. mesto – ekipa Electropioneer XP, Srednja elektrotehnicka škola Mihajlo Pupin, Novi sad.

OVOGODIŠNJE TAKMIČENJE

Naziv ovogodišnjeg takmičenja je FUNNY GOLF. U meču, koji traje 90 sekundi, učestvuju dve ekipe, koje se dele na ekipe plave i crvene boje. Robot je popuno autonoman svih 90 sekundi. Pravila igre: na stolu koji je
dimenzija 2×3 m nalazi se 28 rupa, od kojih je 14 označeno plavom bojom ,a 14 crvenom. Cilj je da se ubaci sto više belih loptica u rupe koje su obeležene bojom protivnicke ekipe. Pobednik je onaj koji na
kraju meča ima više ubačenih loptica u suprotne rupe. Na stolu se nalaze
i loptice koje su crne boje. Njihovim ubacivanjem u sopstvene rupe se
onemogucava protivnicka ekipa da osvoji poene.

EUROBOT TAKMIČENJE