Predmet: Stručna praksa 2 (19 - RPRSP2)


Osnovne informacije

KategorijaStručno-aplikativni
Naučna oblastArhitektonsko-urbanističko planiranje, projektovanje i teorija
MultidisciplinarnaNe
ESPB2
Matične organizacione jedinice predmeta

Trenutno nema podataka o matičnim organizacionim jedinicama predmeta!
Program predmeta

Program se primenjuje od 01.10.2009..

Jedan od sastavnih delova kurikuluma studijskog programa Planiranje i upravljanje regionalnim rayvojem je stručna praksa koja se realizuje u odgovarajućim naučno-istraživačkim ustanovama, relevantnim gradskim i pokrajinskim institucijama koje se bave delatnostima relevantnim za sticanje odgovarajućeg praktičnog iskustva iz regionalnog planiranja i regionalnog razvoja. Cilj stručne prakse jeste sticanje neposrednih i praktičnih znanja o funkcionisanju i organizaciji ustanova i institucija koje se bave poslovima u okviru struke za koju se student osposobljava i mogućnostima primene prethodno stečenih znanja u praksi.
- Osposobljavanje studenata za primenu prethodno stečenih teorijskih i stručnih znanja za rešavanje konkretnih praktičnih problema koji se tiču regionalnog planiranja i razvoja u okviru izabrane ustanove ili insititucije. - Upoznavanje studenata sa delatnostima izabrane ustanove ili institucije, načinom poslovanja, upravljanjem i ulogama zaposlenih u odgovarajućim oblastima u njihovim organizacionim strukturama. - Stečena stručna znanja studenti će koristiti u daljem obrazovanju i budućoj praksi (profesionalnom radu).
Sadržaj stručne prakse formira se za svakog kandidata posebno, u dogovoru sa rukovodstvom ustanove ili institucije u kojima se praksa obavlja, a u skladu sa potrebama struke za koju se student osposobljava.
Praktičan rad, konsultacije i pisanje dnevnika stručne prakse u kome student opisuje aktivnosti i poslove koje je obavljao za vreme stručne prakse.
AutoriNazivGodinaIzdavačJezik
Službeni glasnik Republike SrbijeZakon o plniranju i izgradnji2018Službeni glasnik Republike SrbijeSrpski jezik
Predmetna aktivnostPredispitnaObaveznaBroj poena
Složeni oblici vežbidada50.00
Usmeni deo ispitaneda50.00
Trenutno nema podataka o izvođačima nastave!