prof. Marko Lađušić


Nedostaje slika

Marko Lađušić

Redovni profesor


Telefon
E-mail
Akademsko zvanjeRedovni profesor
Trenutno nema podataka o biografiji zaposlenog!
NazivU Ustanovi
-

Diploma

Likovne umetnosti

Fakultet primenjenih umetnosti

1995

Kriterijum produkcijeOpis
(UL12) javno izlaganje, odnosno, prikazivanje umetničkog dela ili projekta iz oblasti dizajna na kolektivnim žiriranim izložbama i manifestacijama; učešće u autorskim kustoskim izložbama i projektima; realizacija autorskog dela u javnom prostoruPostavljene autorske skulpture Marka Lađušića, Muzej Terra, Kikinda, 2018.
(UL12) javno izlaganje, odnosno, prikazivanje umetničkog dela ili projekta iz oblasti dizajna na kolektivnim žiriranim izložbama i manifestacijama; učešće u autorskim kustoskim izložbama i projektima; realizacija autorskog dela u javnom prostoruSamostalna izložba HAOS, galerija Dar-mar, Beograd, 2015.
(UL12) javno izlaganje, odnosno, prikazivanje umetničkog dela ili projekta iz oblasti dizajna na kolektivnim žiriranim izložbama i manifestacijama; učešće u autorskim kustoskim izložbama i projektima; realizacija autorskog dela u javnom prostoruARTIKLAŽA, projekat pod pokroviteljstvom Apatinske pivare, realizovana instalacija ispred Kule Nebojša, Kalemegdan, Beograd, 2017., i ispred Šabačke tvrđave u okviru Šabačkog letnjeg festivala, 2017.
(UL12) javno izlaganje, odnosno, prikazivanje umetničkog dela ili projekta iz oblasti dizajna na kolektivnim žiriranim izložbama i manifestacijama; učešće u autorskim kustoskim izložbama i projektima; realizacija autorskog dela u javnom prostoruRECIKLAŽA, autor izložbe mladih umetnika, Muzej Jugoslavije, 2016.
(UL12) javno izlaganje, odnosno, prikazivanje umetničkog dela ili projekta iz oblasti dizajna na kolektivnim žiriranim izložbama i manifestacijama; učešće u autorskim kustoskim izložbama i projektima; realizacija autorskog dela u javnom prostoruNESTALI, multimedijalna izložba u saradnji sa MKCK u Filmskoj galeriji KCB Beograd i Galeriji Akademije primjenjenih umjetnosti u Rijeci, 2018.
(UL12) javno izlaganje, odnosno, prikazivanje umetničkog dela ili projekta iz oblasti dizajna na kolektivnim žiriranim izložbama i manifestacijama; učešće u autorskim kustoskim izložbama i projektima; realizacija autorskog dela u javnom prostoruAutor i vođa projekta Black box, multimedijalna radionica i izložba, MIKSER festival, 2018.
(UL12) javno izlaganje, odnosno, prikazivanje umetničkog dela ili projekta iz oblasti dizajna na kolektivnim žiriranim izložbama i manifestacijama; učešće u autorskim kustoskim izložbama i projektima; realizacija autorskog dela u javnom prostoruMeđunarodna multimedijalna kolonija Tršić, art-direktor projekta, 2018.
(UL12) javno izlaganje, odnosno, prikazivanje umetničkog dela ili projekta iz oblasti dizajna na kolektivnim žiriranim izložbama i manifestacijama; učešće u autorskim kustoskim izložbama i projektima; realizacija autorskog dela u javnom prostoruAutor i vođa projekta Black box, multimedijalna radionica i izložba, MIKSER festival, Beograd, 2015.
(UL12) javno izlaganje, odnosno, prikazivanje umetničkog dela ili projekta iz oblasti dizajna na kolektivnim žiriranim izložbama i manifestacijama; učešće u autorskim kustoskim izložbama i projektima; realizacija autorskog dela u javnom prostoruAutor i vođa projekta Black box, multimedijalna radionica i izložba, MIKSER festival, Beograd, 2016.
(UL12) javno izlaganje, odnosno, prikazivanje umetničkog dela ili projekta iz oblasti dizajna na kolektivnim žiriranim izložbama i manifestacijama; učešće u autorskim kustoskim izložbama i projektima; realizacija autorskog dela u javnom prostoruAutor i vođa projekta Black box, multimedijalna radionica i izložba, MIKSER festival, Beograd, 2017.
(UL32) majstorski kursevi, seminari, radionice i javna predavanja u zemlji i inostranstvuMapiranje i realizacija radionica na temu grada Rijeke u okviru EPK Rijeka 2020. u saradnji sa Muzejom grada Rijeke. 2018.
(UL33) učešće u radu ocenjivačkih i selektorskih žirija na domaćim i stranim izložbama i manifestacijamaČlan kustoskog tima srpske Studentske sekcije na Praškom kvadrijenalu scenskog dizajna PQ15 – Zlatna medalja za uspostavljanje dijaloga, Prag, Češka republika, 2015.
(UL11) javno izlaganje, odnosno, prikazivanje umetničkog dela ili projekta iz oblasti dizajna na samostalnim izložbama i manifestacijamaSamostalna izložba crteža, galerija Meander, Kulturni centar Apatin, 2016.
(UL11) javno izlaganje, odnosno, prikazivanje umetničkog dela ili projekta iz oblasti dizajna na samostalnim izložbama i manifestacijamaSamostalna izložba crteža, galerija Meander, Kulturni centar Apatin, 2016.
ZvanjeUža naučna oblastVisokoškolska ustanovaDatum izbora
Redovni profesorCrtanjeUniverzitet u Novom Sadu01.08.2015.