Program stipendiranja kompanije Schneider Electric


20.01.2021. - 10:22 

Kako kompanija Schneider Electric već dugi niz godina podržava program stručnih praksi i stipendija za mlade, i ove godine pokrenula je program stipendiranja koji je namenjen studentima tehničkih fakulteta.

Kako je program osmišljen?
Ovaj program je osmišljen tako da pruži podršku najboljim studentima u fakultetskim izazovima i dodatno ih motiviše da budu proaktivni i uspešni tokom studiranja. Kao kompanija koja godinama prepoznaje i nagrađuje znanje, rad i obrazovanje, sa velikim entuzijazmom i verom u najbolje buduće IT stručnjake, iste želi da, pažljivo biranim programom, podstakne i inspiriše u postizanju ličnih i profesionalnih ciljeva.

U toku jedne godine, postoje dva ciklusa u trajanju od po šest meseci. Oba će biti promovisana na društvenim mrežama. Studenti koji se prijavljuju prvi put (prijave su dva puta godišnje) imaće priliku da apliciraju i priključe se novom programu stipendiranja u ovoj kompaniji. Nakon svakog ciklusa, ukoliko stipendisti zadrže iste kriterijume i svojom motivacijom i zalaganjem ostave pozitivan utisak na mentore, automatski će se pridružiti sledećem ciklusu.
                      
Šta se nudi stipendistima?
-Razmena znanja i iskustava direktno sa mentorima
-Prilika da svoje formalno obrazovanje primeniš na praktičnim primerima
-Stipendija
-Nakon završetka školovanja mogućnost da svoju karijeru započneš u kompaniji Schneider Electric

Uslovi za prijavu:
• Da si upisao drugu, treću ili četvrtu godinu akademskih ili master studija tehničkih odeljenja na sledećim fakultetima:
1. Fakultet tehničkih nauka, Univerzitet u Novom Sadu
2. Prirodno-matematički fakultet, Univerzitet u Novom Sadu
3. Elektrotehnički fakultet, Univerzitet u Beogradu
4. Matematički fakultet, Univerzitet u Beogradu
• Prosek: minimum 8.50 (sa osnovnih ili master studija)

Biće organizovan Online Open Day 01.02.2021, sa početkom u 12h, prijavu možete izvršiti OVDE.
Rok za prijavu za Open Day je 29.01.2021.

Prijavu za program stipendiranja možete izvršiti putem sajta kompanije u delu Scholarship, gde možete pronaći više informacija o samom programu. Rok za prijavu je 19.02.2021.

Schneider Electric Global razvija savremene tehnologije i rešenja za upravljanje energijom i procesima na bezbedan, pouzdan, efikasan i održiv način. Predvodi digitalnu transformaciju upravljanja energijom i automatizaciju u domovima, objektima, data centrima, infrastrukturnom i industrijskom sektoru. Više od 180 godina istorije i inovacija, kroz predanost, stručnost i kombinovanu snagu preuzetih kompanija, nastavlja da ostvaruje inovacije na svim nivoima, u cilju obezbeđenja primene principa „Life Is On”. Kompanija posluje u preko 100 zemalja širom sveta sa preko 135.000 zaposlenih.

Schneider Electric razvojni centar u Novom Sadu i sa kancelarijom u Beogradu se bavi istraživanjem, razvojem i softverskim inžinjeringom u oblasti elektroenergetike, a posebno unapređenjem modernih infrastrukturnih sistema. Okupljamo preko 1000 stručnjaka iz svih oblasti, a posebno iz oblasti energetike i računarstva sa višegodišnjom saradnjom sa univerzitetima, elektrodistributivnim kompanijama, proizvođačima i IT integratorima širom sveta. Naš glavni proizvod ADMS softver - Advance Distribution Management System, obuhvata razne analitičke funkcije za proračun i optimizaciju rada elektrodistributivnih kompanija. Takođe obezbeđuje alate potrebne za efikasno prac´enje, upravljanje, dizajn i optimizaciju distributivnih sistema.