Srednjoškolci ponovo gradili mostove od špageta


11.06.2018. - 11:38

U organizaciji Departmana za građevinarstvo i geodeziju i Fakulteta tehničkih nauka 9. maja 2018. godine održano je drugo po redu takmičenje u građenju mostova od špageta namenjeno srednjoškolcima. Na ovogodišnjem takmičenju učestvovali su učenici 3. i 4. razreda srednjih stručnih škola i gimnazija iz Jagodine, Kule, Vrbasa, Sivca, Kikinde i Novog Sada.

Tim „Jer tako smo u mogućnosti" iz Jagodine, pobednik je ovogodišnjeg takmičenja izgradivši most najveće nosivosti nakon pet sati vrednog rada, čime je osvojio 60.000 dinara. „Bilo nam je jako zanimljivo. Dobra je organizacija i oduševljeni smo profesorima i asistentnima. Što više škola bi trebalo da učestvuje na ovom takmičenju jer učite o timskom radu i mnogo ljudi upoznajete” Lazar Mihajlović iz pobedničkog tima prenosi svoja iskustva.

Drugoplasiranom timu iz Novog Sada „Impastas" obezbeđena je besplatna pripremna nastava za upis na FTN, a tim „Naknadno prijavljeni", takođe iz Novog Sada, zauzeo je treće mesto osvojivši literaturu za pripremu za prijemni ispit za studijski program Građevinarstvo. „Na ovo takmičenje smo se prijavili jer nam je delovalo zanimljivo, a svi planiramo da upišemo FTN. Naučili smo dosta o građevinarstvu i bilo nam je baš interesantno i poučno” – navodi Jovana Kalamković iz tima „Impastas”.

Srednjoškolci su u zabavnoj i prijatnoj atmosferi imali priliku da se upoznaju sa Fakultetom, profesorima i asistentnima, ali i da uče o osnovama graditeljstva što im može pomoći prilikom polaganja prijemnog ispita i kao vid pripreme za studije u ovoj oblasti.

Fotografije možete pogledati u GALERIJI.