ISTINA o saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila dekanu prof. dr Radetu Doroslovačkom u Zagrebu


25.11.2013. - 08:00
Delegacija Fakulteta tehničkih nauka, na čelu sa dekanom prof. dr Radetom Doroslovačkim otputovala je u Zagreb u četvrtak, 21. novembra kako bi prisustvovala proslavi obeležavanja Dana Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Saobraćajna nezgoda se dogodila istog dana u 20 časova ispred hotela "Internacional" u Zagrebu.

Dekan prof. dr Rade Doroslovački upravljao je vozilom, umesto vozača, jer ga je zaposleni zamolio za uslugu s obzirom da vozačeva supruga treba da se porodi svakog momenta. Dekan prof. Doroslovački izašao je u susret zaposlenom i preuzeo upravljanje vozilom od Novog Sada do Zagreba i nazad.

U 20 časova stigli su ispred hotela “International” koji se nalazi 60 metara od raskrsnice i tu su se zaustavili. Tada su gledajući u hotel konstatovali da je metar i po ranije trebalo da skrenu desno na put koji vodi do ulaznih vrata hotela. Dekan Doroslovački i jedan od kolega su se okrenuli i gledajući sve vreme pozadi konstatovali da nema nikoga, niti od vozila niti od pešaka.

Kolega Zečević je naglas prokomentarisao da je na semaforu koji je udaljen 60-ak metara crveno svetlo i da niko ne može ni doći. Zbog toga su krenuli u rikverc i u istom trenutku čuo se udar. Oni su momentalno stali, istrčali iz kola, ugledali pešaka na putu, van pešačkog prelaza i pritekli mu u pomoć. Pešak se ni u jednom trenutku nije nalazio iza automobila, a na snimku koji je policija napravila vidi se da je on iznenada naleteo na zadnji levi deo automobila od čega je pao i povredio se.

Pešak je u ruci držao mobilni telefon i saopštio da ga boli samo noga. Dekan Doroslovački ga je više puta pitao da li ga još nešto boli, on je odgovorio “ne”. U toku čekanja Hitne pomoći i policije dekan Doroslovački i kolege su razgovarali sa povređenim koji je nekoliko puta telefonirao sa svog mobilnog telefona i bio u potpuno svesnom stanju. Nakon toga stigla je policija koja je obavila uviđaj, krajnje korektno, profesionalno i ljubazno. Od policije smo saznali da je povređenom pukla butna kost.  

Nakon opsežnog uviđaja, sledećeg dana dekanu Doroslovačkom vraćen je pasoš i delagacija sa FTN-a se vratila u Novi Sad.  

Dekan Fakulteta tehničkih nauka, prof. dr Rade Doroslovački izjavio je: „Izražavam veliko žaljenje zbog incidenta koji se desio“.

Povodom ovog događaja održana je konferencija za novinare u subotu 23.11.2013. sa početkom u 9 časova.

 

Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.
Nije moguće prikazati sliku.