Međunarodna konferencija “ODRŽIVE DEPONIJE I UPRAVLJANJE OTPADOM”


19.11.2013. - 11:41
2013 Međunarodna konferencija – „Održive deponije i upravljanje otpadom“ održaće se u Novom Sadu od 28. do 29. novembra 2013. godine. Prvog dana konferencija će se održati  u Velikoj sali Skupštine AP Vojvodine, a drugog dana u Svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka.

Organizatori konferencije su: Međunarodna asocijacija za upravljanje otpadom-ISWA, Asocijacija za upravljanje čvrstim otpadom-SeSWA, Fakultet tehničkih nauka, Univerzitet u Novom Sadu i Departman za inženjerstvo zaštite životne sredine i zaštite na radu uz podršku GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit) i Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine AP Vojvodine.

Kao domaćini konferencije očekuju se: dr Slobodan Puzović, Pokrajinski sekretar za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine AP Vojvodine,  dr Zoltán Illés, Državni sekretar Ministarstva životne sredine i ruralnog razvoja  Mađarske i  Sven Muller, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Hrvatske.

Glavne teme konferencije su:
• Alati za podršku upravljanja otpadom:
- Analiza tokova materijala (MFA) – Procena životnog ciklusa (LCA)
• Sanitarne deponije i mere remedijacije nekontrolisanih deponija;
• Studije slučaja: Dostupne tehnologije tretmana otpada.

Poslovni susreti u okviru konferencije su prilika za sve predstavnike industrija, direktore, kompanije i preduzetnike da se registruju i rezervišu termine za poslovne susrete, ostvare kontakte i prošire mogućnosti poslovne saradnje sa domaćim i inostranim partnerima.
 

  • Nije moguće prikazati sliku.