Konferencija EVROPSKA NEDELJA KVALITETA U SRBIJI


15.11.2013. - 11:57

Na Fakultetu tehničkih nauka 20. i 21. novembra održa će se konferencija ‘’Evropska nedelja kvaliteta u Srbiji’’ u organizaciji Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada i Jedinstvenog udruženja Srbije za kvalitet (JUSK).

Konferencija će svečano biti otvorena 20. novembra u 9:30 časova u Svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka.

Moto ovogodišnje nedelje kvaliteta je “Ključni faktor – Kvalitet“

Tradiocionalno po deseti put, u Novom Sadu se organizuje Evropska nedelja kvaliteta u Srbiji, kao deo manifestacije koja se obeležava u čitavoj Evropi, a čiji je osnovni ogranizator Evropska organizacija za kvalitet. Na konferenciji koja se organizuje u Novom Sadu prezentovaće se radovi vezani za kvalitet u različitim oblastima (industrija, zdravstvo, poljoprivreda).

U okviru konferencije organizovaće se i okrugli sto sa temom „Izbor adekvatne metode za procenu rizika na random mestu kao preduslov za uspostavljanje uspešnog sistema bezbednosti i zdravlja na radu“.

Najuspešnijim organizacijama u promociji kvaliteta u AP Vojvodini u grupi velikih i srednjih preduzeća i u grupi malih preduzeća, a po mišljenju žirija JUSK-a biće dodeljene godišlje plakete za doprinos razvoja kvaliteta.
Cilj je da se na jednom mestu okupe istraživači iz oblasti kvaliteta ali i osobe iz prakse koje će čuti, ali i u svojim organizacijama preneti šta je buduća strategija razvoja kvaliteta. Sa druge strane čuće se i šta privreda i praksa misli o stanju kvaliteta i pravac u kome se treba ići.

Fakultet tehničkih nauka, kao lider u promociji kvaliteta pre svega u obrazovanju, ali ostalim granama privrede u AP Vojvodini, ali i Srbiji, je od prvog dana prepoznao značaj ovakvih manifestacija i po deseti put je suorganizator i domaćin ovako značajne manifestacije, koja je svakako jedan od bitnih faktora napretka i integracije naše zemlje u evropske i svetske tokove.