Međunarodno takmičenje profesionalnih snimatelja zvuka


07.11.2013. - 13:57

Od 13. do 16. novembra, u Studiju M i na Fakultetu tehničkih nauka, održaće se 14. Međunarodno takmičenje profesionalnih snimatelja zvuka - TAKTONS.


Na ovogodišnjem 14. Taktons-u, koji će biti održan od 13. do 16. novembra, u Studiju M i na Fakultetu tehničkih nauka, takmičiće se javni medijski servisi iz Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovačke, Rumunije, Mađarske i naše zemlje.

U konkurenciji je 115 radijskih i 11 televizijskih snimaka. Novina je da će se, ove godine, na Taktons-u primenjivati standard Evropske radiodifuzne unije (EBU R 128), a to znači da će svi snimci biti na istom nivou glasnosti.

Svečano otvaranje 14. Taktons-a  biće u sredu, 13. novembra, u 18 časova, u Studiju M (Radio Novi Sad, Ul. Ignjata Pavlasa br. 3).

Osim takmičenja, posetioce očekuje Izložba profesionalne audio i video opreme, u Studiju M, koja će biti otvorena od srede (13. novembra) u 10 časova do subote (16. novembra), u 14 časova. Na 18 štandova, u donjem i gornjem holu Studija M, najpoznatiji domaći i svetski proizvođači i distributeri predstaviće audio i video opremu. Ulaz je besplatan.

Pored toga, u okviru ovogodišnje manifestacije, na Fakultetu tehničkih nauka, u Novom Sadu, biće održana i Druga međunarodna konferencija iz oblasti akustike i audio tehnike (četvrtak i petak; 14, 15. novembra, u 9:30h). Biće predstavljeno oko 30 naučnih i stručnih radova, a učestovaće predstavnici 11 država.

U čast Taktons-a u petak, u 19:30h, u Studiju M, koncert će imati Aleksandar Dujin Orkestra i Orkestar harmonika MEŠKARKE (Aradac).

Proglašenje pobednika 14. TAKTONS-a, Međunarodnog takmičenje profesionalnih snimatelja zvuka, zakazano je za subotu (16. novembar) u 12 časova.