FTN domaćin četvrtog sastanka konzorcijuma TaRDIS projekta


23.04.2024. - 14:09 

U periodu od 15. do 17. aprila 2024. godine, održan je četvrti sastanak konzorcijuma TaRDIS projekta, u okviru programa Evropske Unije "Horizon Europe“, čiji je domaćin bio Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu.

Tokom tri dana razmenjeno je mnogo ideja, plodnih diskusija i inovatnih rešenja. Projekat TaRDIS ima za cilj razvoj okruženja koji će olakšati programiranje distribuiranih sistema, a na ovom sastanku, koji se dešavao u važnom momentu za dalji razvoj projekta, analizirani su zahtevi korisničkih slučajeva i trasiran put ka implementaciji okruženja u nastavku projekta.

Sastancima su prisustvovali predstavnici akademskih partnera (Faculdade de Ciencias e Tecnologia da Universidade NOVA de Lisboa, Technical University of Denmark, University of Oxford, National & Kapodistrian University of Athens, Faculty of Technical Sciences University of Novi Sad) kao i predstavnici prestižnih industrijskih partnera (EDP Renewables, Actyx, GMV in Aeronautics, Caixa Mágica Software, Martel Innovate).

Prisutne je pozdravio i v. d. dekana Fakulteta tehničkih nauka prof. dr Boris Dumnić.

Za više informacija posetite https://www.project-tardis.eu/

 

  • Nije moguće prikazati sliku.