PRORAČUN I IZBOR OPREME POSTROJENJA ZA PREČIŠĆAVANJE OTPADNIH VODA OPŠTINE MALI IĐOŠ

  • Томислава Радановић
Ključne reči: Отпадне воде, пречишћавање, пумпе, дуваљке, хидраулички прорачун

Apstrakt

Предмет рада јесте прорачун и избор опреме постројења за пречишћавање отпадних вода у општини Мали Иђош, чији капацитет је планском документацијом дефинисан на 20.000 ЕС (еквивалент становника). Пречишћавање отпадних вода заснива се на комбинацији механичког и био­лошког поступка прераде воде, што захтева одабир одговарајуће опреме за све операције пречишћавања отпадних вода.

Reference

[1] Стипић М. (2019.) Скрипта из предмета Кому-нална хидротехника – део 2. каналисање насеља, Факултет техничких наука у Новом Саду – скрипта.
[2] Шашић,М., (1990). Транспорт флуида и чврстих материјала цевима, Научна књига, Београд.
[3] Букуров,М.,(2009) Апарати за механичко пречиш-ћавање ваздуха, Факултет техничких наука у Новом Саду, Едиција: Техничке наукe – уџбеници.
[4] Пројекат за извођење (2019.) „Централног постројења за пречишћавање отпадних вода за насеља у општини Мали Иђош“– пројекат технологије.
[5] Пројекат за извођење (2019.) „Централног постројења за пречишћавање отпадних вода за насеља у општини Мали Иђош“– пројекат хидротехничких инсталација.
[6] Пројекат за извођење (2019.) „Централног постројења за пречишћавање отпадних вода за насеља у општини Мали Иђош“– пројекат машинских инсталација.
[7] Каталог за одабир моно пумпи произвођача „SYDEX“.
[8] Сајт за одабир пумпних агрегата произвођача „FLYGHT” https://www.xylect.com/.
[9] Каталог за одабир дуваљки произвођача „KUBIČEK“.
Objavljeno
2023-09-04
Sekcija
Mašinsko inženjerstvo