REDISTRIBUCIJA VIŠKOVA HRANE PUTEM DIGITALNIH REŠENJA U LANCU SNABDEVANJA HRANOM

  • Mirjana Trifković
Ključne reči: Višak hrane, Redistribucija, Digitalna platforma, Upravljanje lancem snabdevanja

Apstrakt

U radu je prikazana analiza problema viška hrane koji se javlja u lancu snabdevanja hranom. Prikazan je značaj redistribucije kao integralnog dela logistike, značaj relevatnih učesnika u lancu snabdevanja hranonm, kao i primena mogućih rešenja u vidu digitalnih platformi za preraspodelu viškova.

Reference

What Is Supply Chain Management (SCM)? | Supply Chain Resource Cooperative | NC State University.” @SupplyChainNCSU, 19 Aug. 2021
[2] Dušan Regodić „Logistika“, 2010. Univerzitet Singidunum.
[3] Stošić Mihajlović, Ljiljana. Poslovna Logistika - Skladištenje. Visoka škola.
[4] Fakulet za poslovni menadžment, Bar. Logistika distribucije i trgovine
[5] Jamshidi, M. (2011). Reverse Logistics. In Logistics Operations and Management (pp. 247–266). Elsevier Inc
[6] Brkljač, N., Šević, D., Beker, I., Kesić, I., & Milisavljević, S. (2012). Procedure for treatment of hazardous waste
[7] EU Platform on Food Losses and Food Waste. Redistribution of Surplus Food: Examples of Practices in the Member States EU Platform on Food Losses and Food Waste (2019).
[8] GFA SE, LDK Consultants: Projekat „Upravljanje otpadom u kontekstu klimatskih promena (DKTI )“, Smernice za lanac vrednosti za korišćenje otpada od hrane iz HORECA sektora orijentisano ka CE
[9] Paragraf “Zakon o ambalaži i ambalažnom otpadu.” Član 11. www.paragraf.rs
Objavljeno
2023-02-04
Sekcija
Industrijsko inženjerstvo i inženjerski menadžment