PROJEKAT ENTERIJERA RESTORANA U ZGRADI RADNIČKOG UNIVERZITETA U NOVOM SADU

  • Marija Stanojević
Ključne reči: dizajn enterijera, projektovanje enterijera

Apstrakt

Ovaj rad baviće se istraživanjem restorana kao arhitektonske tipologije sa različitih aspekata u cilju utvrđivanja svih značajnih parametara koji utiču na njegovu funkcionalnost i identitet. U radu će biti predstavljeno kako je došlo do pojave kulture obedovanja u restoranima koje poznajemo danas, kakvi restorani postoje i kako je savremeni način života uticao na to. Takođe, ustanoviće se koje elemente treba definisati tokom projektovanja restorana i kako oni utiču na njegov dizajn. Istraživanje treba da posluži razradi projekta koji predstavlja okosnicu rada, a to je idejno rešenje enterijera restorana u nekadašnjoj zgradi Radničkog unverziteta u Novom Sadu.

Reference

[1] Šergo, Zdravko; Tomčić, Zdenko; Poropat, Amorino, 2007. Hotel link, „Povijest ugostiteljstva i gastronosmke umjetnosti - od antike do ugostiteljstva ruralne Istre“, Hotel link, 2007.
[2] Nojfert, Ernest, „Arhitektonsko projektovanje“, Građevinska knjiga, Beograd, 2012.
[3] https://www.wbdg.org/building-types/community services/dining-facilities
[4] Piotrowski, Christine M.; Rogers, Elizabeth A., Designing Commercial Interiors, John Wiley and Sons, Inc, 2016
Objavljeno
2023-02-02