DEMARKACIONI MODEL NA PRIMERU MOBILNOG PAVILJONA

  • Slobodan Cvetković
Ključne reči: demarkacija, lokacija, prostor u prostoru, mobilni paviljon, park prirode

Apstrakt

Motiv ovog rada je intimne prirode i zasnovan je na ideji o očuvanju postojećih ekosistema, koji su okruženi urbanim strukturama i koji su se, u izvesnoj meri, održali do danas. Model mobilnog paviljona, poslužiće kao scensko sredstvo prenošenja informacija o potencijalu lokacije, vrednosti i značaju očuvanja ritskog ekosistema, koji postoji unutar jednog lokalnog urbanizma. Pojmovi, kao što su markacija, demarkacija, mikrolokacija i prizor, u direktnoj su vezi sa konceptom i idejnim rešenjem mobilnog paviljona koji će biti predstavljen u ovom radu.

Reference

[1] Violeta Jovanović, Gabrijela Popović, Dragana Milojić, Održivi razvoj u funkciji očuvanja prirodnih resursa, Prvi simpozijum o upravljanju prirodnim resursima, Rodoljub Jovanović (ur.), Fakultet za menadžment, Zaječar,2011,
[2] Tatjana Dadić Dinulović, doktorska disertacija, FENOMENOLOGIJA SPEKTAKLA: SCENSKI DIZAJN KAO SREDSTVO KONSTRUKCIJE DOGAĐAJA, Beograd, Novi sad, 2013.
[3] Slobodan Cvetković, Studija rekonstrukcije objekta Centrа za kulturu „Vlada Divljan“, FTN, Novi Sad 2019.
[4] Radivoje Dinulović, ČITANJE SCENSKE SLIKE, Inovativna naučna i umetnička istraživanja iz domena delatnosti FTN-a.
[5] Višnja Žugič, PERFORMATIVNOST ARHITEKTONSKOG PROSTORA: Arhitektonski subjekat u funkciji proizvodnje značenja, doktorska disertacija, FTN, Novi Sad,2017.
Objavljeno
2022-10-07
Sekcija
Scenska arhitektura i tehnika