АНАЛИЗА ЕФИКАСНОСТИ ТИМСКОГ РАДА У БАНКАРСКОМ СЕКТОРУ

  • Драгана Трифковић
Ključne reči: мотивација, тимски рад, банкарски сектор

Apstrakt

Тимски рад је важан у организа­цији зато што запосленима пружа могућност да се међусобно повежу, што побољшава односе међу њима. Радници који чине тим и који раде на пројекту често се осећају цењеним након успешног завршетка таквих задатака посебно у ситуацијама у којој сви имају шансу да допринесу задацима побољшаваја односе унутар тима и повећава се њихово међусобно поштовање. Побољшани односи са запосленима резултат су и чињенице да тимски рад повећава кохезију међу члановима, захваљујући повећаном поверењу међу њима. Активности у организацији захтевају много интеракције и комуникације између свих стејкхолдера у предузећу. Поред тога, добра активност се често ослања на способност преко функционалног тима да створи заједничко разумевање задатка, процеса и одговарајућих улога својих чланова. Да би ефикасно сарађивали са тимовима, организација мора знати да их користи и чува за своје чланове.

Reference

[1] Васић М., Тимови и тимски рад, Завод дистрофичара, Бања Лука, стр. 16, 2004.
[2] Машић, Б., Менаџмент, Универзитет Сингидунум, Београд, стр. 376, 2010.
[3] Васић М., Тимови и тимски рад, Завод дистрофичара, Бања Лука, стр. 44, 2004.
[4] Ђорђевић-Бољановић, Ј., Павић, Ж., Основе менаџмента људских ресурса, Универзитет Сингидунум, Београд, стр. 254, 2010.
[5] Машић, Б., Бабић, Л., Ђорђевић-Бољановић, Ј., Добријевић, Г., Веселиновић, С., Менаџмент – принципи, концепти и процеси, Универзитет Сингидунум, Београд, стр. 332, 2010.
[6] Peterson, T. M., Motivation: How to increase project team performance, Project management journal, pp. 62, 2007.
Objavljeno
2022-06-06
Sekcija
Industrijsko inženjerstvo i inženjerski menadžment