Osnovne informacije

Nivo studija
Master akademske studije


Zvanje koje se stiče
Master inženjer scenske arhitekture i tehnike (mast. inž. scen. arh. teh.)


Obrazovno polje
IMT


Naučno-stručne oblasti
IMT Studije (Scenski dizajn: Arhitektura; Primenjene umetnosti i dizajn)


Trajanje (god/sem)
1 / 2


Ukupan broj ESPB bodova
60


Studijski program Scenska arhitektura i tehnika kreiran je tako da kod studenata razvije stvaralačke sposobnosti i specifična znanja potrebna za projektovanje, tehničku razradu i realizaciju kompleksnih scenskih prostora i scenskih događaja; koncipiranje, artikulaciju i realizaciju scenske opreme spektakla; kao i koncipiranje, razradu i realizaciju samostalnih i zajedničkih projekata iz oblasti scenske arhitekture, tehnike i tehnologije. Po završetku studijskog programa, studenti stiču visok nivo kompetencije u projektovanju, korišćenju i predstavljanju scenskog prostora i scenskih događaja, kao i suvereno poznavanje tehničke produkcije, promocije i menadžmenta scenskih događaja.

Program je namenjen profesionalcima iz različitih oblasti, a pre svega oblasti scenske arhitekture, tehnike i tehnologije, koji imaju želju da se dalje profesionalno usavršavaju u domenu projektovanja i realizacije objekata i prostora spektakla. Za upis na master akademske studije na studijskom programu Scenska arhitektura i tehnika mogu da konkurišu kandidati koji su prethodno završili diplomske akademske studije na nekom od studijskih programa na Fakultetu tehničkih nauka, ili na nekom od fakulteta tehničkog usmerenja u zemlji ili inostranstvu, sa najmanje 240 ESPB.

Studijski program predstavlja spoj inženjerskih i umetničkih oblasti, a tokom studija moguće je ostvariti usmerenje ka scenskoj arhitekturi i tehnologiji i/ili ka tehničkoj produkciji scenskih događaja. Studije traju jednu godinu (2 semestra), tokom kojih studenti stiču 60 ESPB i akademsko zvanje Master inženjer scenske arhitekture i tehnike.

Za više informacija o studijskom programu pogledati OVDE....
 Lica odgovorna za studijski program
Ime i prezime
Nedostaje slikaRukovodilac

Bošković-Živanović dr Romana
Redovni profesorTrenutno nema istorijskih podataka o odgovornim za studijski program!
 Plan studijskog programa

PredmetPre.Aud.DONSIROst.ESPBIzv.

Godina: 1, Semestar: Zimski

Teorija scenske arhitekture i dizajna22200.006
Scenska arhitektura i tehnologija42200.0012
Izborni predmet 130300.006
Stručna praksa00006.006

Godina: 1, Semestar: Letnji

Izborni predmet 220200.004
Izborni predmet 320200.004
Scenska arhitektura40201.007
Studijski istraživački rad na teorijskim osnovama - Master rad000100.0010
Izrada i odbrana Master rada00005.005
 Dokumenta