ISTRAŽIVANJE ZNAČAJA OBRAZOVANJA U OBLASTI AGILNOG UPRAVLJANJA PROJEKTIMA ZA STUDENTE PROJEKTNOG MENADŽMENTA

  • Ivana Đogatović
Ključne reči: Agilnost, Projekti, Projektni menadžment

Apstrakt

Savremeno upravljanje projektima u velikoj meri se razlikuje od upravljanja projektima u prošlosti. Javljaju se sve veći izazovi, sve više rizika i pretnji, a promene na tržištu su neminovne. Napredak tehnologije, iako donosi mnoštvo koristi, obavezuje preduzeća da se konstantno menjaju i idu u korak sa istom. Samo ona preduzeća koja uspeju da isprate tehnološke promene, moći će da postignu maksimalne efekte u odnosu na ulaganja. U okviru rada biće predstavljene prednosti agilnih metodologija, poređenje sa tradicionalnim metodologijama, budući trendovi, kao i istraživanje koje se odnosi na izučavanje značaja koji predmeti za agilno upravljanje projektima imaju za studente Projektnog menadžmenta, Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Reference

[1] Zbornik radova, (2018.), Poslovna agilnost i agilno upravljanje projektima
[2] Jovanović, P., Jovanović, P. (2017). Upravljanje softwerskim i investicionim projektima – Tradicionalne i Agilne metodologije, Zbornik radova nastavnika i saradnika Fakulteta za projektni i inovacioni menadžment „MENADŽMENT I INFORMATIKA“, pp. 3-11
[3] Cornelius, D. A. (2014). The PM role in a lean and agile world. PMI® Global
[4] https://community.uservoice.com/blog/the-pros-and-cons-of-agile-product-development/ (pristupljeno u julu 2021.)
[5] https://www.infoq.com/articles/agile-critical-millennial/ (pristupljeno u avgustu 2021.)
[6] https://www.knowledgehut.com/blog/agile/top-5-agile-trends-to-take-you-safe-through-2018-and-beyond (pristupljeno u avgustu 2021.)
Objavljeno
2022-06-06
Sekcija
Industrijsko inženjerstvo i inženjerski menadžment