КОНЦЕПТ „МЕТА ПАРАМЕТАРА“ У ИЗРАДИ СТУДИЈЕ ИЗВОДЉИВОСТИ

  • Зоран Јовановић
Ključne reči: Студија оправданости, методологија, параметар, оптимизација, ревизија

Apstrakt

У овом раду је описан концепт «Мета параметра» на основу ког је могуће унапредити методологију за израду и презентовање Студије изводљивости, а на основу чега би ревизиона комисија могла боље да сагледа ауторово решење и евентуално укаже у ком правцу треба вршити корекције.

Reference

[1] Горан Ћировић, Огњен Луковић, Финансијско пословање и инвестиције у грађевинарству, Виша грађевинско геодетска школа, Београд, 2004.
[2] Правилник о садржини, начину и поступку израде и начин вршења контроле техничке документације према класи и намени објекта («Службени гласник РС», бр. 72/2018).
[3] Правилник о садржини и обиму претходних радова, претходне студије оправданости и студије оправданости («Службени гласник РС», бр. 1/2012)
[4] Уредба о садржини, начину припреме и оцене, као и праћењу и спровођења и извештавања о реализацији капиталних пројеката («Службени гласник РС», бр. 63/2017)
[5] Закон о планирању и изградњи («Службени гласник РС», бр. 72/2009)
[6] Удружење банака Југославије-Београд, Економки институт-Загреб, Приручник за планирање инвестиционих пројеката, Привредна штампа, Београд, 1981
Objavljeno
2020-08-02
Sekcija
Upravljanje rizikom od katastrofalnih događaja i požara