Положен камен темељац у другој фази изградње Научно-технолошког парка


23.10.2016. - 15:34 

Полагањем камена темељца 23.10.2016. године почела је друга фаза изградње Научно-технолошког парка, инвестиције вредне 12,6 милиона евра.

Камен темељац положили су председник Покрајинске владе, Игор Мировић, и градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић, заједно са министарком државне управе и локалне самоуправе, Аном Брнабић, министром омладине и спорта, Вањом Удовичићем, деканом ФТН-а, проф. др Радетом Дорословачким, и Луком Наваром, извршним директором компаније Italiana Costruzioni.

Зграда Научно-технолошког парка располагаће са простором од 29 000 квадратних метара од чега ће 10 000 квадрата бити учионице и лабораторије Факултета техничких наука, а остатак простора намењен је компанијама које су произашле из Факултета и које ће запослити још око 3 000 нових инжењера. Изградња овог објекта је изузетно значајна јер ће допринети запошљавању нових професора и асистената, али и образовању већег броја инжењера у ИТ сектору који су потребни тржишту.

Градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић, рекао је да ће Нови Сад за две године имати најмодернији технолошки парк, у којем ће бити спој науке, образовања и привреде. Истакао је да то представља добитну комбинацију, и нешто што је потребно Новом Саду, Војводини и целој држави Србији.

„Желимо да имамо више ИТ стручњака, више простора и услова за идеје младих ИТ стручњака, за старт-ап компаније за производњу софтвера и за извоз не само нашег знања, него и за извоз производа који настају у Србији", изјавила је министарка Брнабић.

Реч је о најзначајнијем тренутку у историји Факултета јер ова инвестиција, вредна 12,6 милиона евра, представља једну од највећих инвестиција у Новом Саду у последњих десетак година.
 

  • Није могуће приказати слику.
  • Није могуће приказати слику.
  • Није могуће приказати слику.