Факултет техничких наука на 61. Међународном сајму технике и техничких достигнућа


19.05.2017. - 10:17 

Под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја ФТН се традиционално представио на Међународном сајму технике и техничких достигнућа који се одржавао од 15. до 19. маја 2017. године на Београдском сајму.

Под слоганом „Темпо будућности“ сајам је отворио потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић.

Отварању сајма присуствовали су државни секретар Министарства просвете, науке и технолошког развоја Владимир Поповић и помоћник министра за науку Никола Танић.

На штанду Факултета техничких наука, посетиоце су упознали са радом Факултета, о условима уписа и начину студирања запослени у Маркетинг служби Андреа Беванда-Кун и Маријана Радишић, као и студенти Маркетинг тима Наташа Павловић, Ивона Ач, Катарина Југовић, Гордана Божић и Марија Жугић.

Међународни сајам технике и техничких достигнућа један је од најзначајнијих технолошких догађаја у југоисточној Европи. Овај сајам се одржава од 1937. године.

На овогодишњој манифестацији представљено је више од 100 иновација од којих је скоро половина у власништву домаћих компанија.

Овај Сајам је место за промоцију четврте индустријске револуције – Индустрије 4.0. Реч је о дигитализацији која је унела револуционарне промене у развој и начин пословања компанија, повећање продуктивност и унапређење конкурентности. Овај концепт указује на нове могућности и изазове, усмерава на препознавање нових утицаја и последица убрзаних техничко-технолошких дешавања.


 

Није могуће приказати слику.
Није могуће приказати слику.
Није могуће приказати слику.
Није могуће приказати слику.
Није могуће приказати слику.