Донација нове опреме Лабораторији за аутоматизацију


31.08.2017. - 09:55 

Компанија ENEL из Ваљева у сарадњи са компанијом Schneider Electric донирала је тренинг макете Лабораторији за аутоматизацију Департмана за индустријско инжењерство и менаџмент на којој ће студенти стицати одговарајуће компетенције потребне за Индустрију 4.0.

Нова лабораторијска опрема која се састоји од два комплета од по три макете специјално је намењена за дидактику у области аутоматизације процеса рада. На овим макетама може да се ради PLC програмирање и тестирање, програмирање HMI панела, серво драјвова, серво погона и фреквентних регулатора асинхроних мотора.

„Управљање различитим врстама погона од традиционалног ка најсавременијим решењима демонстрирано је на новој опреми која ће се користити на лабораторијским вежбама из области аутоматизације процеса рада и на којој ће студенти стицати одговарајуће компетенције потребне за Индустрију 4.0. Са произвођачем ENEL из Ваљева имамо добру и успешну сарадњу и овом приликом бих желео да им се захвалим“ – наводи проф. др Драган Шешлија, продекан за науку и међународну сарадњу.

„Ове макете су резултат нашег дугогодишњег искуства где смо ми увидели које су реалне потребе када је у питању обучавање нових програмера у индустријској аутоматици са једне стране, и за потребе тестирања и развоја нових апликација за реалне потребе у индустрији са друге стране. Јако сам задовољан сарадњом са Факултетом техничких наука јер видим да су ту окупљени компетентни људи који су у корак са временом и прате нове технологије“ – наводи Бранислав Срећковић, директор предузећа ENEL из Ваљева.
 

  • Није могуће приказати слику.
  • Није могуће приказати слику.
  • Није могуће приказати слику.