Донација нове опреме ЛАБОРАТОРИЈИ ЗА МЕРНО-ИНФОРМАЦИОНЕ СИСТЕМЕ


04.09.2017. - 12:58 

Компанија Микроелектроника донирала је развојне системе Лабораторији за мерно-информационе системе (Катедре за електрична мерења, Департмана за енергетику, електронику и телекомуникације).
Компанија Микроелектроника д.о.о. из Београда представља јединствену појаву међу компанијама у Србији али и у свету, имајући у виду хардверске и софтверске производе ове компаније који се извозе и користе широм света. На овим развојним системима ће студенти студијског програма МЕРЕЊЕ И РЕГУЛАЦИЈА и студијског модула Е1 – МЕРНИ СИСТЕМИ стицати одговарајуће компетенције потребне за пројектовање и развој мерно-информационих система.
Нова лабораторијска опрема се састоји од два комплета од по шест развојних система са дигиталним платформама и микроконтролерским модулима, који укључују модуле за пројектовање и развој мерно-информационих система у индустрији, енергетици, паметним кућама, паметним градовима, заштити животне средине, биомедицини и окружењу интернета ствари. Погодност практичне обуке студената са овим развојним системима лежи у чињеници да се ови развојни системи користе од стране инжењера широм света, што омогућава студентима да се током студирања обуче на реалним и актуелним инжењерским пројектним задацима.
 

  • Није могуће приказати слику.
  • Није могуће приказати слику.
  • Није могуће приказати слику.