Scenlab дешавања у децембру


06.12.2017. - 10:54 

Позивамо Вас да посетите неке од Scenlab дешавања која се организују током месеца децембра.

Scenlab биоскоп  - Биоскоп поново ради

Scenlab биоскоп овај пут представља психолошку драму „Ко се боји Вирџиније Вулф?“, у екранизацији Мајка Николса (Mike Nichols) – драму која кроз једно вечерње дружење приказује брачни пар који открива мане свог заједништва, пред другим брачним паром, који се ту нашао као публика. Она улази директно у све оно што представљају професор историје Џорџ, којег тумачи Ричард Бартон (Richard Burton) и његова жена Марта, у извођењу Елизабет Тејлор (Elizabeth Taylor), ћерка декана факултета.
Филмска пројекција ће бити одржана у четвртак, 07. децембра 2017, са почетком у 21:00 час у простору Сценске лабораторије „Борислав Гвојић“ (Scenlab), која се налази у приземљу Факултета техничких наука. Филм траје 132 минута. Улаз је бесплатан.


Видео пројекција представе: ПИСМО ЗА КРАЉИЦУ ВИКТОРИЈУ одржаће се у четвртак, 14. децембар 2017, 19.00h (Сценска лабораторија „Борислав Гвојић“).
Позивамо вас на оперу „Писмо за краљицу Викторију“ Роберта Вилсона, другу видео пројекцију из серијала под називом „Театар 20 › 21“ у склопу којег ће бити приказане представе аутора који су обележили прелаз из XX у XXI век. Представа која припада авангардној, stream-of-consciousness позоришној форми дело је ауторског тима: Роберт Вилсон (режија), Алан Лојд (музика и стихови), Питер Харви (сценографија и костимографија), Беверли Емонс (дизајн светла).  Програм „Театар 20 › 21“ је намењен студентима свих области сценске уметности, а циљ је да подстакне критичко размишљање у области сценског ставаралаштва кроз разговор о ауторском изразу и концепту представе, као и сценографији, костимографији и употреби различитих средстава и медија у сценском дизајну представе. Гост и саговорник на овој пројекцији је Маргарета Табороши, редитељ, кореограф и стручни сарадник Академије уметности Нови Сад. Улаз је бесплатан.

Scenlab биоскоп  - Биоскоп поново ради

Scenlab представља филм ,,Вук”, са главним јунацима чије улоге тумаче Џек Николсон (Jack Nicholson) и Мишел Фајфер (Michelle Pfeiffer). Овај филм је далеко од класика о вукодлацима, са свежим и далеко инвентивнијим приступом хорор жанру. Он је сатира о корпоративној политици и о томе како успети у савременом свету, те користи легенду о вукодлаку као алегоријску одскочну даску. ,,Вук” је једини од своје врсте – хорор филм о бирократској политици.
Филмска пројекција ће бити одржана у четвртак, 21. децембра 2017, са почетком у 21:00 час у простору Сценске лабораторије „Борислав Гвојић“. Филм траје 125 минута.
Улаз је бесплатан.

Scenlab разговори

Позивамо вас на друго издање шесте сезоне Разговора о сценском дизајну у којој представљамо архитекте, чији професионални рад подразумева широко поље деловања у оквиру онога што би се могло назвати проширеним пољем архитектуре. Осим сценографије и сценског дизајна, овом проширеном пољу данас припадају различите области културне и уметничке продукције, о чему ће посебно, из сопственог искуства, говорити наши саговорници.
Четвртак 28. децембар Сценска лабораторија 19 часова разговор са архитектом Зораном Дмитровићем воде Радивоје Динуловић и Слађана Милићевић.


SCENLAB ВРТИЋ

Scenlab вртић представља циклус радионица за децу узраста од 6 до 10 година, које ће бити организоване недељом, према посебном распореду, у времену од 11.00 до 14.00 часова. Прва радионица планирана је за недељу, 30. децембра 2017, 11.00-14.00h у Сценској лабораторији „Борислав Гвојић“. Укупан број учесника је максимално 15. Радионице ће бити реализоване кроз шест фаза – шест месеци, и биће тематски повезане.
Тема децембарске радинице је у складу са предстојећим празницима. Током радинице деца ће израђивати јелку од картона, украсе и новогодишњу декорацију.
Волонтери су студенти основних студија Сценске архитектуре, технике и дизајна. Они су укључени у рад са децом, и између осталог воде рачуна да деца не напуштају простор Сценске лабораторије. Такође, помажу деци при сечењу маказама и лепљењу задатих структура. Родитељи не могу присуствовати радионицама, те се по дете могу вратити након завршетка термина радионице, или их сачекати у холу испред Сценске лабораторије.
Процес рада ће бити фотографисан и уколико лице детета буде јасно видљиво на фотографији, путем мејла ће бити тражена дозвола од родитеља пре објављивања на Сцен сајту.
Родитељи пријављују децу путем маила сценлабвртиц@гмаил.цом најкасније 5 дана пре радионице.  Радионице су бесплатне.

Детаљне информације можете погледати овде.