Такмичења за средњошколце и студенте


12.03.2018. - 11:05 

Такмичење за средњошколце FTN Challenge Junior у кратким идејним презентацијама и дебати и такмичење за студенте FTN Challenge у три различите дисциплине одржаће се 24. и 25. марта односно 17. и 18. марта 2018. године на Факултету техничких наука.

Такмичења за средњошколце FTN Challenge Junior и студенте FTN Challenge традиционално организује студентска организација ESTIEM у сарадњи са Факултетом техничких наука и Департманом за индустријско инжењерство и менаџмент.


Такмичење за средњошколце FTN Challenge Junior

На Факултету техничких наука 24. и 25. марта одржаће се такмичење намењено ученицима трећих и четвртих разреда средњих школа. Такмичење се састоји из две дисциплине: Elevator pitch и дебата, приликом којих ће такмичари бити у прилици да искажу своје мишљење и дају креативне савете о одређеним проблемима.

FTN Challenge Junior се организује од 2015. године у сарадњи ESTIEM LG Novi Sad са Факултетом и до сада се показао као догађај који је пружио много прилика средњошколцима и помогао им при одлуци о упису на факултет.

Elevator pitch је такмичење у кратким идејним презентацијама током ког ће средњошколци имати четири сата за израду идеје, а 60 секунди за представљање идеје жирију. Сваки тим броји три члана.

Дебата је наизменично изношење аргумената супротстављених страна коју чине влада и опозиција. Време дебатовања је пола сата и сваки тим броји два члана.

Пријаве за FTN Challenge Junior су отворене до 14.03.2018. године и можете их извршити на ОВОМ ЛИНКУ.
Више информација можете пронаћи ОВДЕ.
Како је било на прошлогодишњем такмичењу погледајте ВИДЕО.


Такмичење за студенте FTN Challenge

Како би студенти били у прилици да своје знање употребе у пракси и пре завршетка студија и ове године организује се такмичење у три дисциплине под називом FTN Challenge.

Такмичење ће се одржати 17. и 18. марта, и састојаће се од три дисциплине од којих се сваки тим може такмичити у једној. Дисциплине које се нуде такмичарима су Case Study, Elevator Pitch и Дебата, а судије су професори и стручњаци.

Догађај је подржан и од стране компанија у региону, а неке од њих су и DDOR, Modena travel agency, Coca Cola Hellenic и многе друге.

Такмичење је намењено свим студентима факултета инжењерских, економских, менаџерских и  организационих наука у Републици Србији. У основи, ово такмичење представља изазов за студенте наведених студија, који желе да своје знање примене у пракси и такмиче се са успешним студентима осталих престижних факултета у Србији, како би се показали као квалитетан будући кадар.

FTN Challenge се успешно одржао на Факултету техничких наука 10  пута, где су интересовање за овај тип такмичења до сада показали студенти државних и приватних факултета из Новог Сада, Београда, Ниша, Крагујевца и Суботице.