Проф. др Алпар Лошонц – дописни члан САНУ


09.11.2018. - 14:28

Др Алпар Лошонц, редовни професор Факултета техничких наука одабран је за једног од 14 нових чланова Српске академије наука и уметности (САНУ) 8. новембра 2018. године.

У последњем вишедеценијском оквиру САНУ има око 150 чланова , а избор нових чланова врши се сваке треће године. На овогодишњој Изборној скупштини гласањем 110 чланова Српске академије наука и уметности та институција је добила 14 нових чланова, четири инострана, а 16 дописних примљено је у редовне чланове.

Проф. др Алпар Лошонц примљен је као нови члан у Одељење друштвених наука САНУ коме је од оснивања САНУ дата важна улога у истраживању појава од значаја за развитак народа и државе.

Др Лошонц већ 30. годину ради на Факултету техничких наука на Катедри за друштвене науке Департмана за опште дисциплине у техници. Професор Лошонц је овом приликом истакао да је то за њега велико признање које чини смисленим дугогодишње научне напоре и захваљује се САНУ на указаном поверењу. САНУ је место где се реализује озбиљан и систематичан рад у пољима науке, а осим тога је и изванредно место и за међународну научну комуникацију.