Декан проф. др Раде Дорословачки учесник панела „Образовање за будућност“


09.11.2018. - 16:34

У оквиру конференције BIZIT 2018 која је одржана у Београду 7. и 8. новембра 2018. године, декан Факултета техничких наука проф. др Раде Дорословачки био је учесник панел дискусије на тему „Образовање за будућност“.

На овом панелу, којим је окончана овогодишња BIZIT конференција, присуствовало је више стотина ученика и студената из читаве Србије. На панелу су, поред проф. Дорословачког, учествовали и проф. др Мило Томашевић, декан ЕТФ Универзитета у Београду; проф. др Нада Поповић Перишић, професор емеритус, ФМК; Јасмина Николић, Филолошки факултет Универзитета у Београду; Веселин Јевросимовић, Comtrade и Слободан Богдановић, Head of Programme and Project Management, Endava. Модератор панела је била Татјана Остојић, главни уредник портала PCPress.rs.

На панелу се дискутовало да ли смо образовани за Индустрију 4.0 и будућност, али и о могућем одласку великог броја студената и ђака из земље након студија. Панелисти су се сложили да у овој земљи постоји велики број добро плаћених послова, нарочито са дипломама техничких факултета, што је декан Дорословачки потврдио и својим личним примером наводећи да је некада писао далеко више препорука студентима који одлазе из ове земље, те да данас постоји доста више прилика и шанси у Србији него што је то било некада.

Конференцију BIZIT од 2014. године организује PC PRESS, а овогодишња централна тема била је Индустрија 4.0.

Више информација о панел дискусији можете пронаћи ОВДЕ.