Проф. др Ливија Цветићанин добитница Награде за животно дело


30.11.2018. - 12:47

Проф. др Ливија Цветићанин са Факултета техничких наука добитница је Награде за животно за 2018. годину у области техничких наука која јој је уручена 28. новембра 2018. године на свечаној академији у Скупштини АП Војводине. Ово престижно признање традиционално додељује Удружење универзитетских наставника и научника Војводине под покровитељством Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност и Покрајинске владе.

Поред проф. Цветићанин овогодишњи лауреати су и:
– проф. др Марија Згомба, редовни професор Пољопривредног факултета у Новом Саду – признање из области биотехнолошких наука,
– проф. др Божо Далмација, редовни професор Природно-математичког факултета у Новом Саду – признање из области природно-математичких наука и
– проф. др Љиља Мијатов Укропина, редовни професор Медицинског факултета у Новом Саду – признање из области медицинских наука.

Награде на свечности уручили су председник Покрајинске владе Игор Мировић и председник  Управног одбора Удружења универзитетских наставника и научника Војводине проф. др Маријана Ачански.

Том приликом, честитајући лауреатима, председник Покрајинске владе Игор Мировић изјавио је да ова награда на најлепши начин заокружује импресивне научне опусе у које су награђени уложили своје знање, рад и истрајност и додаје да би њихово дело требало да служи као узор данашњој генерацији и генерацијама које долазе.

На свечаности присуствовао је велики број представника академске и научне заједнице.
 

  • Није могуће приказати слику.