Лабораторија за геоинформатику ФТН-а одржала Copernicus инфо дан у Основној школи “Јован Поповић” у Новом Саду


04.06.2019. - 13:22 

Лабораторија за геоинформатику Факултета техничких наука у Новом Саду, као члан Copernicus Academy програма у склопу својих активности одржава низ едукативних и промотивних презентација и радионица у циљу приближавања нових технологија и података са сателитских платформи различитим категоријама корисника.

У склопу ових активности, дана 28.05.2019. године у Основној школи “Јован Поповић” у Новом Саду одржано је едукативно предавање и интерактивна радионица на тему промоције Copernicus Academy програма. Програм има за циљ правовремено информисање о Copernicus програму, подизање свести о примени ових сервиса и оснаживање дечје заинтересованости за област геоинформатике и осматрања земље из свемира.

У оквиру једносатног програма ђацима је представљен Copernicus програм, омогућено интерактивно учешће у прегледу снимака као и дискусија прилагођена узрасту. Ђаци Основне школе “Јован Поповић” су били веома заинтересовани за учешће, а резултати анкете показују да је радионица оставила позитивне утиске на ученике.

Велико интересовање за Copernicus Sentinel апрликацију је показало да мобилни телефони и интернет имају свој допринос традиционалној настави, те је у пракси представљена и примена учења уз помоћ паметних телефона (тзв. мобилно учење). Ђаци су ревносно одговорили на сва питања из анкете а поносни смо и на наше предаваче који су оцењени највишим оценама.
 

  • Није могуће приказати слику.