Додељени сертификати запосленима ФТН-а


17.06.2019. - 14:03 

Завршетак летњег семестра био је прилика да се професорима Факултета техничких наука који су учествовали у реализацији наставе за стране студенте доделе сертификати за допринос интернационализацији Факултета.
Током летњег семестра школске 2018/19. године 86 професора нашег Факултета држало је наставу на укупно 76 предмета и „угостило“ студенте из девет различитих земаља.  Њима су представници Управе и Службе за међународну сарадњу на свечаности која је одржана у петак, 14. јуна доделили сертификате које ће, између осталог моћи да користе и на Конкурсу за избор у звање.
Шеф Службе за међународну сарадњу, Владимир Тодоровић овом приликом је истакао да се значај ERASMUS+ интернационализације огледа у усмеравању особља (наставника, истраживача и административних радника), што у крајњој мери има за циљ лакше учешће у међународним мрежама високог образовања, сарадњу са институцијама и учешће у заједничком истраживању, али  и реализацију иновационих пројеката са учешћем стручног кадра ФТН-а у конзорцијуму.
Почетак следеће академске године доноси нам нове изазове по погледу сарадње у оквиру Erasmus+ програма имајући у води пуноправно чланство Србије у овом програму. Трудићемо се да резултате који су из године у годину све бољи одржимо и унапредимо кроз нове видове сарадње и новопотписане уговоре са великим бројем институција у ЕУ” – наводи Тодоровић.